De proefopstelling in de Speelberg en de Kerkeweg blijft behouden.
Baert Marc De proefopstelling in de Speelberg en de Kerkeweg blijft behouden.

Proefopstelling Speelberg en Kerkeweg blijft behouden om sluipverkeer te weren

Het schepencollege van Overijse heeft beslist om de proefopstelling in de Speelberg en de Kerkeweg te behouden. De verkeersaanpassing dringt het sluipverkeer dat de files op de E411 wil vermijden fors terug.

Bijna twee jaar geleden voerde het toenmalige schepencollege van Overijse een proefopstelling in de Speelberg (in het gedeelte tussen de Bredestraat en de Regenmeuterlaan en het gedeelte tussen de Heurkstraat en de Alfons Moerenhoutstraat) en de Kerkeweg (tussen de Bredestraat en Hof ten Put) in. Die maatregel kwam er om het sluipverkeer dat de dagelijkse files op de E411 richting Brussel wil vermijden tegen te gaan. In mei vorig jaar volgde een aanpassing aan de opstelling en nu heeft het schepencollege beslist om de opstelling definitief te behouden.

Concreet betekent dit dat eenrichtingsverkeer wordt ingesteld op weekdagen tussen 7.30 uur en 9 uur, dat de huidige versperring in de Dwarsstraat wordt aangepast naar een meer esthetische en praktische vorm en dat de bijkomende opstelling voor variabel eenrichtingsverkeer op het kasseigedeelte van de Speelberg behouden blijft. De informatieborden op de Terhulpensesteenweg over de gewijzigde situatie blijven tot begin 2020 staan. Tot slot werd naast de proefopstelling al een permanent doorgangsverbod voor de ruime zone tussen de E411, de Frans Verbeekstraat en de Speelberg/Alfons Moerenhoutstraat ingevoerd, met uitzondering van plaatselijk verkeer.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer