Baert Marc

Proefopstelling Witherendreef blijft na positieve evaluatie behouden

Het schepencollege van Overijse heeft beslist om de proefopstelling in de Witherendreef te behouden. Na een bevraging, eigen bevindingen en cijfermateriaal van verkeersstromen bleek dat de opstelling een positief effect op het verkeer heeft.

De proefopstelling werd in augustus vorig jaar ingevoerd en werd in de tussentijd al eens aangepast. Nu heeft het schepencollege beslist dat er niets meer zal veranderen aan de verkeerssituatie. Zo blijft de fietsstraat tussen de Eeuwstraat en de Schransdreef behouden. Aan de kruispunten komen bijkomende wegmarkeringen op de grond. Het eenrichtingsverkeer tussen de school en de Rozenlaan blijft gelden. Tussen de Eeuwstraat en de verhoogde inrichting van de school zal het tweerichtingsverkeer behouden blijven en ook de bloembak op de Witherendreef blijft staan.

De kiss&ride-zone op de parking van GC De Bosuil zal ook niet verdwijnen. De ingevoerde parkeerregeling blijft ongewijzigd. Zo mag er niet geparkeerd worden tussen de Eeuwstraat en de parking van De Bosuil. Er mag wel geparkeerd worden aan één zijde in het eenrichtingsgedeelte en langs beide zijden tussen de Rozenlaan en de Louis Gunsstraat. Tot slot blijven ook de wegversmallingen in de Tulpenlaan staan.

Er zal ook nog onderzocht worden hoe de Witherendreef tijdens de avondspits nog autoluwer gemaakt kan worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer