Mede dankzij headliner Regi telden de organisatoren van ‘t Festival 3.500 bezoekers.
Baert Marc Mede dankzij headliner Regi telden de organisatoren van ‘t Festival 3.500 bezoekers.

Recordeditie ’t Festival: 3.500 feestvierders

In het centrum van Tervuren hebben zaterdagavond zowat 3.500 feestvierders de elfde editie van ’t Festival bijgewoond. Na drie jaar op de site van de Panquin-kazerne keerde het evenement dit jaar terug naar de Markt. Absolute headliner was Regi.

’t Festival werd in 2008 voor het eerst georganiseerd door enkele leerlingen van het Heilig Hartcollege, het Koninklijk Atheneum Tervuren en het GITO. Daar waar er toen nog ‘slechts’ vijfhonderd bezoekers waren, mocht de organisatie zaterdag voor de elfde editie zowat 3.500 feestvierders verwelkomen. “Een record”, zegt een dolblije Kay Van Leuven.

Op het podium stonden dan ook alweer enkele deejaykleppers van formaat. Blikvanger was uiteraard Regi. Hij draaide tussen 23 uur en middernacht plaatjes. Daarnaast stonden ook onder meer dj Furax, dj Wout en Mark with a K achter de draaitafels. “Het is mede dankzij Regi dat we op een recordeditie mogen terugblikken”, aldus nog Kay Van Leuven. Omdat de Panquin-kazerne verkocht werd en sinds kort in privéhanden is, moest ’t Festival dit jaar wel terugkeren naar de Markt. “Dat brengt heel wat extra voorbereidingswerk met zich mee, maar we zijn tevreden dat alles probleemloos verlopen is.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer