Wist je al dat kaas en chocolade migraine kunnen uitlokken? Triggers ontdekken in foodtruck op Martelarenplein.

Op het Martelarenplein in Leuven verscheen vandaag een bijzondere foodtruck. Voor één keer geen exotische gerechten of typisch festivalfood maar kaas en chocolade. Dat blijken immers triggers voor migraine.

Op het Martelarenplein in Leuven kan je vandaag ontdekken welke voedingsmiddelen migraine kunnen veroorzaken.
Vertommen Op het Martelarenplein in Leuven kan je vandaag ontdekken welke voedingsmiddelen migraine kunnen veroorzaken.

Naar aanleiding van de Week van de Migraine in de Belgische apotheken werd een studie afgenomen bij 1.000 mensen die lijden aan migraine. Daaruit blijkt dat 6 op 10 Belgische migrainepatiënten zich niet of nauwelijks bewust zijn van de elementen die hun migraineaanval veroorzaken. Om de ziekte beter onder controle te krijgen, is het herkennen van de oorzaken van migraineaanvallen nochtans van cruciaal belang. De 7e editie gaat dan ook in op het gebrek aan kennis over migraine triggers. Om de campagne kracht bij te zetten, duiken in zes Belgische steden speciale foodtrucks op die triggers van migraine in de kijker zetten.

“We laten de mensen onverwachte migrainetriggers ontdekken in de vorm van een ‘food experience’. Op die manier willen we het gebrek aan kennis over die triggers uit de wereld helpen. Wist je bijvoorbeeld dat kaas en chocolade migraine kunnen veroorzaken?”, klinkt het. Vandaag verscheen de bijzondere foodtruck op het Martelarenplein in Leuven nadat eerder al Waver aan de beurt was. De komende dagen stopt de foodtruck met migrainetriggers nog in Luik, Brussel, Gent en Antwerpen. Meer info: www.weekvandemigraine.be

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer