3 Ignazio Moser op bezoek bij L'uno coll'Altro in Peer (met links Franco Candreva)
Mine Dalemans Ignazio Moser op bezoek bij L'uno coll'Altro in Peer (met links Franco Candreva)

Families Moser en Candreva verbroederen op wijngaard L’uno Coll’Altro

De familie Candreva, die in Peer L’uno Coll’Altro uitbaten, hebben vanmiddag hoog bezoek ontvangen vanuit Italië. De charismatische Ignazio Moser (26) kwam over uit Trentino om de wijngaard te bezoeken. “Hij was heel erg sympathiek en bleek duidelijk onder de indruk van ons werk”, vertelt zaakvoerder Franco Candreva.

Ignazio is zoon van Francesco Moser. Een naam die bij heel veel Vlamingen wellicht een belletje zal doen rinkelen want de 67-jarige Italiaan wordt beschouwd als één van de beste wielrenners aller tijden. Enkel onze landgenoten Eddy Merckx en Rik Van Looy wonnen in hun leven meer profwedstrijden. Moser wist in zijn carrière zes wielermonumenten te winnen (drie keer Parijs-Roubaix, twee keer de Ronde van Lombardije en één keer Milaan–San Remo). Hij werd ook één keer wereldkampioen (1977) en won de Ronde van Italië, waarin hij ook 23 etappes kon winnen.

Vorig jaar verscheen Francesco nog in het Canvas-programma ‘De Kleedkamer’ met Ruben Van Gucht. Daarin vertelde de Italiaan over zijn grote passie, namelijk zijn wijngaarden. Toen hij in 1988 stopte met wielrennen, kreeg hij de kans om het domein Maso te kopen. Inmiddels is de zestiger gespecialiseerd in wijn en gaf hij de liefde ook over op zijn kinderen. Ignazio probeerde het even als renner, maar koos toch voor een carrière in de wijnsector. Hij nam in 2017 overigens ook deel aan een realityshow in zijn thuisland, een soort Big Brother met beroemdheden.

3 Ignazio Moser op bezoek bij L'uno coll'Altro in Peer
Mine Dalemans Ignazio Moser op bezoek bij L'uno coll'Altro in Peer

Over zaken en het leven

“Hij was precies zelfs even de kluts kwijt toen hij aankwam”, lacht Franco Candreva. “Misschien kwam hij tot de vaststelling dat hij niet de enige is die zo’n wijngaarden beheert. We hebben een paar mooie foto’s gemaakt, hij was ook onder de indruk van het model van onze flessen. Verder hebben we gebabbeld over de zaken en het leven. Zijn broer werkt ook bij de wijngaarden en zijn vader blijkt nog heel fit te zijn. Ze verkopen hun wijnen tot in Australië. Spijt dat hij niet voor de fiets gekozen heeft, lijkt hij allerminst te hebben. Nu kan hij de wereld zien.”

De families Moser en Candreva zullen snel opnieuw verbroederen en dan zal ook vader Moser de verplaatsing naar Peer maken. “We leerden elkaar kennen via een importeur van wijnen uit Genk. Om Ignazio welkom te heten maakten we een speciale pasta op een breinaald en met artisjok voor hem klaar. Hij genoot met volle teugen. We spraken al af dat wij ook eens naar Trentino zullen gaan.”

3 Ignazio Moser op bezoek bij L'uno coll'Altro in Peer
Mine Dalemans Ignazio Moser op bezoek bij L'uno coll'Altro in Peer

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer