VERKIEZINGEN 2018 - "Dit moet beter in." 

Hete Hangijzers :

PEER : Een fietsstad !
Karolien Coenen VERKIEZINGEN 2018 - "Dit moet beter in." Hete Hangijzers : PEER : Een fietsstad !

Focus op toerisme of fiets?

Peer heeft veel inspanningen geleverd om een 'fietsstad' te worden. Pareltje is uiteraard de fietsstraat. Moet Peer deze kaart blijven trekken, of nu focussen op het toeristisch plaatje met de skipiste, Erperheide en Bosland als troeven?

"De uitbouw van Peer als fietsstad is gestart met de fietsstraat, maar we willen ook de komende jaren inspanningen leveren voor de fietsers", kondigt burgemeester Steven Matheï (CD&V) aan. "Dan denk ik aan de fietsinfrastructuur en het verhogen van het comfort op fietspaden, maar ook aan het aanwakkeren van een fietscultuur. Mensen moeten het normaal vinden om zich met de fiets te verplaatsen. We zien dat enkele van onze initiatieven zoals de elektrische fietsen en de fietspompen wel degelijk iets in beweging zetten. Toeristen moeten op termijn naar Peer komen om er te fietsen. Langs de Dommel en doorheen Bosland hebben we nog heel wat mogelijkheden. Op vlak van toerisme rekenen we ook op verdere samenwerking met privaten en externen. Het platform 'Widdenog' heeft alvast gezorgd voor een historisch fundament dat we toeristisch kunnen inzetten."

Ria Plasschaert (Appel) vindt het een gemiste kans dat de voetpaden niet gelijktijdig met de fietspaden werden aangepakt. "Het concept van de fietsstraat is ook nog niet voor iedereen duidelijk. De binnenstad wordt bovendien gemeden, door de fietsstraat maar ook door het bekeuringsbeleid inzake foutief parkeren. Dat is niet positief voor de horeca." Liliane Hinoul (N-VA) vindt dat Peer moet focussen op toerisme, waar fietstoerisme deel van uit maakt: "Maar de inspanningen voor lokale fietspaden zijn onvoldoende."

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer