2 Matteo overleed vrijdag na buikgriep. Hij was nog maar 22 maanden oud.
RV Matteo overleed vrijdag na buikgriep. Hij was nog maar 22 maanden oud.

Hartpatiëntje Matteo overlijdt aan buikgriep: vrienden houden crowdfunding voor uitvaart

De kleine Matteo uit Peer is vrijdag onverwacht overleden door complicaties na een zware buikgriep. Het jongetje werd geboren met een hartafwijking, maar de ouders kregen afgelopen maandag nog het goede nieuws dat een harttransplantatie niet nodig zou zijn. Vrienden organiseren nu een crowdfunding.

Matteo uit Peer werd geboren met een hartafwijking. Al snel volgden tal van ziekenhuisopnames en operaties voor de kleine jongen. Mama Kimberly gaf haar job op om voltijds te zorgen voor Matteo en zijn grote broer Brett. “Papa Martin werkte ondanks het vele schipperen tussen ziekenhuizen verder om zijn gezin te onderhouden”, vertellen de vrienden. “En ook broer Brett was steeds superflink, ook al waren mama en papa soms dagen van huis om bij Matteo in het ziekenhuis te blijven. De medische kosten, het op en af rijden naar Leuven, alles namen ze erbij. En de toekomst zag er zelfs rooskleurig uit. Want afgelopen maandag kregen ze goed nieuws van de kindercardioloog. Matteo zou naar alle waarschijnlijkheid geen harttransplantatie nodig hebben.”

2 Matteo werd geboren met een hartafwijking.
Rv Matteo werd geboren met een hartafwijking.

Buikgriep

Wel zou er nog een minder ingrijpende operatie volgen die de peuter ook vooruit zou kunnen helpen. Het gezin zag de toekomst positief tegemoet, tot vrijdagavond net voor het weekend Matteo plots ziek werd. “Matteo kreeg buikgriep, voelde zich zeer slecht en moest naar het ziekenhuis. Daar bezweek hij uiteindelijk aan complicaties. Het goede nieuws werd helemaal van tafel geveegd, het is verschrikkelijk. We kunnen het allemaal niet vatten.”

De vrienden van het jonge gezin - dat nu gebroken achterblijft - willen nu een inzamelactie opstarten om de ouders financieel te steunen. Zij betaalden jarenlang zware ziekenhuiskosten en moeten nu ook nog de uitvaart van hun zoontje zien te bekostigen.  “Wij willen ook iedereen oproepen om een steentje bij te dragen voor de begrafenis van Matteo. Elke bijdrage is van harte welkom. Wij vrienden en buren vergeten je nooit en we beloven er altijd te zijn voor je mama, papa en je grote broer.” De ouders reageerden al kort dat ze de mensen nu al bijzonder dankbaar zijn die een gift deden. Doneren kan via: BE49 7360 5606 6771.

Meer informatie over de crowdfunding vind je op de Facebookpagina ‘Steun voor uitvaart Matteo 22 maanden uit Linde-Peer’.

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Vicky Nobels

    Veel sterkte voor jullie , we leven met jullie mee.

  • Ingrid Charlier

    Zo oneerlijk net nu ze eindelijk een beetje goed nieuws gekregen hadden. Verschrikkelijk voor die ouders.

Lees meer