Loverboy riskeert celstraf voor misbruik tienermeisje

Een 17-jarig meisje eist 10.000 euro van een vermeende loverboy. De 34-jarige man uit Peer misbruikte en bedreigde haar en dwong haar tot prostitutie. De dertiger riskeert achttien maanden cel, maar vraagt de vrijspraak. "Er was enkel een liefdesrelatie tussen de twee", reageerde de verdediging.

"Meneer was helemaal geen liefdevolle man, maar wel een echte loverboy", sprak de advocate van het tienermeisje donderdag op het proces. "Hij trok het 15-jarig slachtoffer heel bewust naar zich toe en isoleerde haar van haar familie. Gelukkig is het niet zo ver gekomen dat ze ook seks had met andere mannen."


Daar zou de dertiger uit Peer wel om gevraagd hebben. "Hij dreigde alles aan haar ouders te vertellen en haar gezin in elkaar te slaan als ze niet luisterde."

Geen schuldinzicht

De procureur geloofde de versie van het tienermeisje. "Meneer heeft absoluut geen schuldinzicht", klonk het. Er werd dan ook een effectieve celstraf van achttien maanden geëist voor verkrachting, bedreiging, aanranding en aanzetten tot ontucht.


"Hij had onmiddellijk spijt van die berichten", reageerde de verdediging. Die stelde de man voor als laaggeschoold en zwakbegaafd. "Er was alleen sprake van een liefdesrelatie."

Listig

De twee leerden elkaar kennen in 2013 in een chatroom. "Ze deed zich voor als een achttienjarige en nam zelf initiatief om af te spreken." Dat werd tegengesproken door de moeder van het slachtoffer. "Meneer gaf haar stiekem een gsm om 's nachts in contact te blijven. Hij ging erg listig te werk."


Het meisje wisselde na de feiten twee keer van school. Ze stelde zich burgerlijke partij voor 10.000 euro. "Ze heeft nog steeds verdriet, angst en een schuldgevoel. Een deel van haar jeugd is verloren", klonk het. De vader van het meisje voegde nog toe dat de jongeman zwaar gestraft moet worden. Vonnis op 2 maart. (ERS)

Lees meer