3 Sv Breugel veilt truitjes van onder meer De Bruyne en Kompany. Op foto: Dominique Goven en (links) en Davy Tijssen (rechts).
Karolien Coenen Sv Breugel veilt truitjes van onder meer De Bruyne en Kompany. Op foto: Dominique Goven en (links) en Davy Tijssen (rechts).

Voetbalclub SV Breugel veilt truitjes van De Bruyne, Kompany en... naam van eigen stadion

Het gaat goed met voetbalclub SV Breugel. Nadat de club zich verzekerde van promotie naar de derde provinciale, zal geel-rood straks een grote veiling organiseren ten voordele van de eigen jeugdwerking en van Kleine Prins vzw. Opvallend: de club veilt zelfs de naam van haar eigen stadion.

Het beste nieuws omtrent SV Breugel is wellicht niet het sportieve, maar het feit dat de jeugd van Kleine-Brogel weer massaal de weg vindt naar de dorpsclub. “Om onze groei te bestendigen dringen een aantal structurele werkzaamheden zich op, die niet direct uit het werkingsbudget kunnen gefinancierd worden”, weet Dominique Goven van het jeugdbestuur.

Daarom organiseert SV Breugel een veiling. “We wilden deze wel graag koppelen aan een goed doel en kwamen zo terecht bij Kleine Prins vzw”, gaat voorzitter Davy Tijssen verder. “Kleine Prins vzw is een niet-gesubsidieerde vzw die momenteel meer dan honderd gezinnen in groter Limburg begeleidt. De opbrengst van de veiling zal aangewend worden om hun project met vakantiehuisjes in Vaals (Nederlands-Limburg) te ondersteunen. Zo kunnen gezinnen, getroffen door een levensbedreigende ziekte van hun kind, toch nog een vakantie in een vakantiehuisje kunnen doorbrengen.” Voorzitter van Kleine Prins is Peter Croonen, die als voorzitter van KRC Genk ook een stevige link heeft met het voetbal. Hij zet graag zijn schouders mee onder dit unieke project.

3 Sv Breugel veilt truitjes van onder meer De Bruyne en Kompany.
Karolien Coenen Sv Breugel veilt truitjes van onder meer De Bruyne en Kompany.

Geen ongepaste stadionnaam 

De veiling bestaat uit een honderdtal loten. Zo is er een mooie mix van gesigneerde shirts van KRC Genk, kan je bieden op truitjes van Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Elise Mertens, Greg Van Avermaet, ex-SV Breugelspeler Sinan Bolat en Thibaut Courtois (peter van Kleine Prins vzw) en loten aangeboden door de lokale handel. Ook een midweek tripje naar het Gardameer behoort tot het uitgebreide aanbod. Daarnaast veilt de club zowaar de naam van haar eigen stadion voor de duur van drie jaar. Momenteel heeft het stadion nog geen officiële naam. Voor het geval ploegen uit de streek op het idee komen een beledigende of ongepaste naam voor het stadion in te dienen, werd er in de veilinggids vermeld dat dit niet zal worden toegestaan. 

De veiling vindt plaats op 31 mei in ontmoetingscentrum De Groes in Kleine Brogel en vangt aan om 19.30 uur onder leiding van Limburgs icoon Jos Roofthooft. Inkomkaarten vind je bij het bestuur van SV Breugel en bij enkele horecazaken in de buurt. Er kan reeds online geboden worden op de shirts van bekende sporters (via www.sv-breugel-veiling.be). “Het is moeilijk om een schatting te maken van het verhoopte bedrag. Een Nederlandse club vlak over de grens spreekt van 15.000 tot 20.000 euro. Nederlanders zijn volgens mij vaak iets vrijgeviger, laat ons tonen dat we dit in Vlaanderen ook kunnen", besluit Goven.

3 Sv Breugel veilt truitjes van onder meer De Bruyne en Kompany. Op foto: Dominique Goven en (links) en Davy Tijssen
Karolien Coenen Sv Breugel veilt truitjes van onder meer De Bruyne en Kompany. Op foto: Dominique Goven en (links) en Davy Tijssen

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer