Recent namen jongeren in het kader van de bekendmaking van het logo van De Bak nog de radiozender FM Goud over.
Benoit De Freine Recent namen jongeren in het kader van de bekendmaking van het logo van De Bak nog de radiozender FM Goud over.

Werken aan jongerencentrum De Bak maandag
van start

Volgende week maandag 13 mei starten de renovatiewerken aan het oude politiegebouw op de Markt in Peer. Het gebouw wordt immers het nieuwe jongerencentrum, waar er naast een jongerencentrum, pop-upruimte en repetitieruimte zelfs plaats is om jongeren psychische hulp te bieden.

Het jongerencentrum kreeg na een stemming de naam ‘De Bak’, naar de oude functie van het gebouw. De Bak moet een huis worden voor alle Peerse jeugd. In de pop-upruimte kunnen jonge ondernemers hun concept uitproberen, maar jonge kunstenaars kunnen er ook exposeren. De repetitieruimte zal volledig geluiddicht gemaakt worden en toont daarmee een vernuftig staaltje techniek. Er komt ook een workshop- en flexruimte waar jongeren hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Naast het creatieve luik, wil het stadsbestuur ook een plek creëren waar jongeren op een laagdrempelige manier hulp kunnen krijgen. Zo zullen verschillende partners op vlak van jongerenwelzijn een zitdag hebben in het jongerencentrum.

Oktober 2019

De werken gaan voornamelijk in het gebouw door, waardoor de hinder beperkt zal zijn. Enkel de eerste weken kunnen de afbraakwerken voor beperkte overlast zorgen. Als alles vlot verloopt, kan het nieuwe jongerencentrum in oktober 2019 de deuren openen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer