Uiteraard vroeg men vanwege Groen op de gemeenteraad ook naar maatregelen op het gebied van klimaat (foto: Het Hobos).
Mine Dalemans Uiteraard vroeg men vanwege Groen op de gemeenteraad ook naar maatregelen op het gebied van klimaat (foto: Het Hobos).

Groen Pelt mist een visie in meerjarenplan

Eerder deze week las u dat het gemeentebestuur van Pelt het meerjarenplan voor de komende zes jaar voorstelde. Oppositiepartij Groen Pelt toonde zich teleurgesteld. “Het mist een visie en de schulden van Pelt zullen exploderen”, vertelde Katrijn Conjaerts.

Volgens Conjaerts heeft het werk van één jaar met een uitgebreide bestuursploeg een spreekwoordelijke muis gebaard. “We missen een concrete visie over waar we willen staan met Pelt in 2030 of 2040. Dit plan is gewoon meer van hetzelfde. Bovendien zal de schuld per inwoner oplopen van 224 euro naar 1.483 euro. Indien men in de toekomst grote uitdagingen wil aangaan, lijkt het onvermijdbaar om de belastingen te verhogen.”

Uiteraard vroeg men vanwege Groen op de gemeenteraad ook naar maatregelen op het gebied van klimaat. Schepen van Milieu Liesbeth Fransen (CD&V) vertelde over verbeterde fietspaden, een pleintjesplan en de samenwerking met PXL. “Weinig concreets”, reageert Conjaerts.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer