Peltse verenigingen die een bestaansjubileum vieren van een veelvoud van 10, 25 of 50 – of 11 voor carnavalsverenigingen – kunnen de subsidie aanvragen.
Shutterstock Peltse verenigingen die een bestaansjubileum vieren van een veelvoud van 10, 25 of 50 – of 11 voor carnavalsverenigingen – kunnen de subsidie aanvragen.

Nieuw subsidiereglement voor verenigingen die jubileum vieren: 5 euro per bestaansjaar (met maximum van 500 euro)

De Peltse gemeenteraad keurde donderdagavond een nieuw subsidiereglement goed voor jubilerende verenigingen. Peltse verenigingen die een bestaansjubileum vieren van een veelvoud van 10, 25 of 50 – of 11 voor carnavalsverenigingen – kunnen de subsidie aanvragen. Zij kunnen dan 5 euro per bestaansjaar krijgen, met een maximum van 500 euro. Beide voormalige fusiegemeenten Neerpelt en Overpelt gaven al een subsidie aan verenigingen ter ondersteuning van de viering van hun jubileum. De verschillende reglementen werden op elkaar afgestemd. De nieuwe gemeente Pelt wil immers de traditie voortzetten om verenigingen in de bloemetjes te zetten voor hun jarenlange bijdrage aan de samenleving en om hun vrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze inzet. 

Het nieuwe subsidiereglement schept daar nu een kader voor. Aanvragen kunnen gebeuren via www.gemeentepelt.be/jubileumsubsidies.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer