Bevestigd in beroep: landbouwers mogen geen dieren houden

Stefan V. en Sonia S. uit Heikruis hebben bot gevangen in het Brusselse hof van beroep, waar ze één van hun veroordelingen voor dierenverwaarlozing aanvochten.

Ook het hof van beroep legt het landbouwerskoppel een boete van 30.000 euro op, én het verbod om nog langer dieren voor landbouwdoeleinden te houden. Daar komt ook nog eens het definitieve verbod bij om nog een landbouwbedrijf te exploiteren. Zo wordt een vonnis van de correctionele rechtbank, uitgesproken in mei 2014, bevestigd. Dat was toen al de tweede veroordeling voor het koppel - en inmiddels hebben ze in eerste aanleg zelfs al voor de derde keer een verbod gekregen om dieren te houden.


De eerste vaststellingen van dierenverwaarlozing dateren intussen al van 2005, gevolgd door een eerste veroordeling in 2012. Na verschillende inspecties tussen 2006 en 2013 kwam het tot een tweede proces, dat gisteren dus door het hof van beroep afgesloten werd. Na nog eens nieuwe vaststellingen van dierenverwaarlozing, kwam het vorige week tot een derde proces. Of ze ook daar in beroep gaan, is nog niet duidelijk. (WHW)

Lees meer