3 Nancy Wijns vormde haar woonkamer om tot koffiehuisje en gaf het de naam Bardaloue.
Mozkito Nancy Wijns vormde haar woonkamer om tot koffiehuisje en gaf het de naam Bardaloue.

Nancy opent koffiehuis... in eigen woonkamer

Piepkleine Beert heeft opnieuw horecazaak in centrum

Wie na een stevige wandeling wil genieten van een koffie en gebak, kan voortaan terecht bij Bardaloue, de koffiebar van Nancy Wijns. Ze gooide haar hele leven om en maakte een droom waar. “Ik maakte van mijn hobby mijn beroep”, vertelt ze.

Op haar 53ste besloot Nancy een nieuwe richting aan haar leven te geven. Ze werkte al jaren bij het bouwbedrijf van haar echtgenoot, maar vond het tijd om zelf een koffiebar te openen. “Eerst dachten we om een handelspand te huren”, legt Nancy uit. “Maar zo’n pand kost bakken geld. Toen ik met mijn man samen zat, kwamen we op het idee om onze woonkamer in te richten als koffiebar. Mijn kinderen zijn het huis uit, dus het leek ons een perfecte oplossing. Wat begon als een zot plan, werd al snel realiteit. En het slaat aan: mensen voelen zich thuis in onze voormalige woonkamer. De gezellige sfeer zorgt ervoor dat veel mensen hier langer blijven dan verwacht.”

Van bourdaloue naar bardaloue

Enkele jaren geleden sloot het laatste café van Beert de deuren. Nu is er eindelijk opnieuw een horecazaak in het centrum. In de schaduw van de Sint-Augustinuskerk werd Bardaloue onder de doopvont gehouden. “De naam komt van bourdaloue, een gekende perentaart uit Frankrijk. Ik ben mijn hart al jaren verloren aan Parijs en ga er regelmatig op citytrip. Iedere keer ga ik dezelfde patisserie om ‘une tarte bourdaloue’ te proeven. De eigenaar gaf me uiteindelijk het recept van zijn bourdaloue. Ik vond het uiteindelijk een geschikte naam voor mijn koffiebar. Al heb ik het een beetje vervormd: Bardaloue.”

3 De befaamde 'tarte bourdaloue', wat de inspiratie vormde tot de naam van de koffiebar.
Mozkito De befaamde 'tarte bourdaloue', wat de inspiratie vormde tot de naam van de koffiebar.

Verse producten

Het concept lijkt een schot in de roos. Bardaloue ligt wel in het nietige Beert, toch vinden de mensen hun weg naar de koffiebar. “Ik ontvang mensen uit Wambeek, Halle en zelfs Sint-Pieters-Leeuw”, zegt Nancy. “Blijkbaar is mond-tot-mondreclame nog altijd de beste manier om aan bekendheid te geraken. Naast taart en koffie kunnen klanten genieten van een ruim assortiment van bier en andere dranken. Sinds kort serveer ik spaghetti en croque monsieur. Alles is vers en met de beste producten gemaakt. Vanaf 8.30 uur is iedereen welkom om te ontbijten, op zondag organiseer ik een brunch. Slechte ligging? Blijkbaar vinden de mensen toch de weg naar het ‘kleine’ Beert.”

Samen met dochter

Op 1 juli stapt dochter Silke mee in de zaak. “Zij heeft een opleiding voor patissier gevolgd”, aldus Nancy. “Ik heb een beetje de microbe doorgegeven. De zaak slorpt heel mijn leven op, maar dat maakt niet uit. Ik zie dit niet als werken, het is een hobby. Ik wil altijd een eigen twist geven aan taarten en andere gerechten. Zo laat ik de mensen kennismaken met iets nieuws.” Vanaf 1 mei zal Bardaloue ook een eigen ijscoupe lanceren.

Bardaloue, gelegen in de Johan Demaegtstraat, is open van woensdag tot en met zondag. Meer info vind je via de Facebookpagina.

3 Koffiehuis Bardaloue in de Johan Demaegtstraat.
Mozkito Koffiehuis Bardaloue in de Johan Demaegtstraat.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer