Mozkito/VTM

Wim Leroy (47) had geen schijn van kans: “Hij en de automobiliste hebben elkaar te laat opgemerkt”

Wim Leroy (47) had dinsdagavond geen schijn van kans bij het tragische ongeval in Bellingen. Dat blijkt uit vaststellingen van de verkeersdeskundige en verklaringen van getuigen. Hij had net een vrachtwagen ingehaald toen hij verrast werd door een tegenligger. Leroy werd in 2005 bekend als flamboyante landbouwer en levensgenieter in het tweede seizoen van het VTM-programma ‘Boer zkt Vrouw’.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Leroy kwam dinsdag van zijn werk en nam zijn gebruikelijke route op de Ninoofsesteenweg huiswaarts, een weg die hij als zijn broekzak kende. Maar op het kruispunt van de Steenweg op Bellingen en de Dreef liep het rond 16.45 uur verkeerd. 

“Een 61-jarige autobestuurster uit Ternat kwam uit de richting van Bogaarden en was links richting Dreef aan het afslaan op het kruispunt toen ze botste met een motorrijder die uit de andere richting kwam”, vertelt woordvoerster Carol Vercarre bij het parket Halle-Vilvoorde. “De motorrijder, een 47-jarige man uit Pepingen, kwam ten val en belandde tegen de wagen. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse.”

Het parket stuurde een verkeersdeskundige, het labo en een wetsdokter ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. “Volgens de verklaringen van de getuigen en de vaststellingen van de deskundige had de motorrijder net een vrachtwagen ingehaald”, gaat Vercarre verder. “Hij wilde terug invoegen naar rechts. De automobiliste en de motorrijder hebben elkaar te laat opgemerkt. Beide voertuigen werden getakeld voor verder onderzoek. Er is alvast geen alcohol in het spel.”

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nancy Vanderlinden

    Veel sterkte

  • Marleen Waloszek

    Veel sterkte aan familie .

Lees meer