De man kreeg de werkstraf in de rechtbank van Brugge.
JHM De man kreeg de werkstraf in de rechtbank van Brugge.

80 uur werkstraf voor hallucinante aanval
op buurvrouw

Een voormalige bewoner van de Belgiëlaan in Zwevezele is tot 80 uur werkstraf veroordeeld voor een hallucinante aanval op zijn buurvrouw in april 2016. Het slachtoffer liep wervelfracturen, gebroken ribben, een gebroken oogkas en een zware hersenschudding op. Beklaagde Filiep V. moet de vrouw 4.500 euro schadevergoeding betalen.

De sfeer in de wijk Belgiëlaan in het gehucht Hille zat jaren onder het vriespunt. De politie moest sinds 2010 tientallen keren per jaar tussenkomen voor burenruzies. Telkens was beklaagde Filiep V. (56) betrokken. In 2012 werd de man al veroordeeld voor slagen en verwondingen aan dezelfde vrouw die hij in april 2016 zwaar toetakelde.  De aanleiding was dat zijn zoon gespuwd had naar de buurvrouw, waarop ze hem allerlei verwijten naar het hoofd slingerde.

“De beklaagde sprong vervolgens over de omheining en takelde mijn cliënte toe. Hij duwde haar op de grond en begon met zijn volle gewicht te stampen op haar hoofd en haar rug. Ze hield er wervelfracturen, gebroken ribben, een gebroken oogkas en een zware hersenschudding aan over. Mijn cliënte kampt nu nog altijd met fysieke en mentale gevolgen”, pleitte Filip De Reuse, advocaat van het slachtoffer. Het openbaar ministerie vorderde zeven maanden cel en een boete. De raadsman van beklaagde Filiep V. stelde dat burenruzies nooit door slechts één partij ontstaan. Zo heeft de vrouw van Filiep V. in maart 2017 ook klacht ingediend tegen het slachtoffer. 

Rust teruggekeerd

De advocaat vroeg een werkstraf en de rechter ging daar op in, dinsdagmorgen tijdens de uitspraak van het vonnis. Tachtig uur werkstraf is zijn deel. Voert hij dat niet uit, dan moet hij wel 8 maanden de cel in. Het slachtoffer heeft recht op 4.500 euro schadevergoeding. Ondertussen is de rust in de wijk teruggekeerd nadat de beklaagde is verhuisd naar Wingene.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer