De villa van het koppel in Pittem.
Hans Verbeke De villa van het koppel in Pittem.

Boerin (75) blijft “door medische redenen” weg uit raadkamer na moordpoging op haar man

Vrouw uit Pittem blijft in de cel

Een 75-jarige boerin uit Pittem blijft een maand langer in de cel voor de moordpoging op haar 74-jarige man. Ze zou samen met haar man uit het leven hebben willen stappen. Brigitte H. was zelf niet aanwezig op de zitting door medische redenen.

Buren van Georges B. (74) en Brigitte H. (75) konden zondagavond een familiedrama voorkomen. Het koppel was ’s ochtends gaan aankloppen bij hun vrienden. “We komen afscheid nemen, want vroeg of laat gaat er iets serieus gebeuren bij ons”, zouden ze gezegd hebben. De buren wisten dat het al langer niet goed ging met B. en H. De relatie met hun kinderen was verzuurd nadat de verkoop van de boerderij was afgesprongen en daarom kregen de zeventigers hun kleinkinderen niet meer te zien. Hun vrienden probeerden zondagmorgen in te praten op hen en gingen ’s avonds voor de zekerheid nog eens een kijkje nemen. Ze zagen hoe Brigitte haar bewusteloze man door de tuin sleepte, in de richting van de waterput. Het koppel verwittigde de hulpdiensten. 

De 75-jarige boerin verklaarde hoe ze samen met haar man twee flessen whisky had leeggedronken en daarna hun twee honden had verdronken in de waterput. Toen Georges door de alcohol het bewustzijn was verloren, wilde Brigitte hem in de put gooien en hem daarna achterna springen. Ze werd opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot moord op haar man. Die verkeerde in kritieke toestand, maar is ondertussen buiten levensgevaar. Vrijdagmorgen verlengde de raadkamer de aanhouding van Brigitte H. met een maand. De verdediging zal geen beroep aantekenen tegen die beslissing. De vrouw was zelf niet aanwezig. De dokter had haar verboden af te zakken naar de zitting.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer