2 De fraaie villa van het gepensioneerde echtpaar werd zondagavond verzegeld.
Hans Verbeke De fraaie villa van het gepensioneerde echtpaar werd zondagavond verzegeld.

Echtpaar wil samen uit het leven stappen: buren verhinderen familiedrama

Een 75-jarige vrouw uit Pittem die zondagavond haar bewusteloze man naar buiten sleepte, met bedoeling hem in een waterput te gooien, is aangehouden op verdenking van moordpoging op haar man. De vrouw zou van plan geweest zijn samen met hem uit het leven te stappen. Een alerte buur sloeg echter alarm.

G. en B., een echtpaar dat lang aan het hoofd stond van een succesvol landbouwbedrijf in Pittem, dronken zondagnamiddag grote hoeveelheden sterke drank, met de bedoeling om samen uit het leven te stappen. Om die reden hadden ze al het deksel van de regenput in de tuin weggehaald én hun twee hondjes in het water gegooid. De dieren overleefden het niet. Toen de 74-jarige man het bewustzijn verloor, sleepte zijn één jaar oudere vrouw hem naar buiten, richting de waterput. Een echtpaar uit de buurt was daar echter getuige van en sloeg onmiddellijk alarm. De hulpdiensten konden nog op tijd ingrijpen. G. werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij verkeerde toen in kritieke toestand maar volgens het parket is het levensgevaar intussen geweken. B. werd opgepakt. Dinsdag besliste de onderzoeksrechter om de vrouw aan te houden op verdenking van moordpoging op haar man.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

2 Rechts de woning van het gepensioneerde echtpaar, links het gebouw waarin ze hun agrarische activiteit uitoefenden.
Hans Verbeke Rechts de woning van het gepensioneerde echtpaar, links het gebouw waarin ze hun agrarische activiteit uitoefenden.

81 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elien Vandeputte

    Sommige mensen weten ook niet waar over ze spreken... Die mensen zullen dat ook niet zomaar gedaan hebben. Het is waarschijnlijk ook niet zo egoïstisch om hun honden mee te nemen in hun dood... toont gewoon hoe onafscheidelijk ze waren. Sterkte aan de familie, want voor hun komt nu de moeilijkste taak.

  • Doreen Bratescu

    Immer triest dat ze dat samen beslissen... De 74 jarige vrouw zit nu in voorhechtenis, haar echtgenoot ligt in het ziekenhuis. Hun hondjes zijn hun reeds voorgegaan... Wat heeft deze mensen tot deze beslissing gedreven...? Ik vind zoiets lezen echt triest

Lees meer