De organisatoren zijn klaar voor de 16e editie van de Freddy Maertens Cycling Tour.
Joke Couvreur De organisatoren zijn klaar voor de 16e editie van de Freddy Maertens Cycling Tour.

Freddy Maertens Cycling Tour doet je de Oude Kwaremont beklimmen ten voordele van Kloen

Tijdens de Freddy Maertens Cycling Tour kan iedereen zich opnieuw in het wiel wagen van wielerlegende Freddy Maertens. Voor de 16de keer al ondertussen. De uitdaging dit jaar is het beklimmen van de Oude Kwaremont. Maar ook wandelaars, mountainbikers, gezinnen en kinderen komen aan hun trekken ten voordele van Kloen.

Acht fietstochten en twee wandeltochten, dat is kort samengevat de Freddy Maertens Cycling Tour van dit jaar. Mountainbikers kunnen zich aan 50 kilometer wagen, wielertoeristen aan 100, 80 of 45 kilometer, gezinnen aan 25 kilometer en er is ook de Kloen Kids Tour van 7 of 15 kilometer. Kloen zorgt voor animatie. “Op vraag van de deelnemers hebben we dit jaar voor iets rustigere, landelijkere routes gezorgd dan vorig jaar toen we naar Roubaix trokken”, vertelt Hans Dewulf van de organisatie. “Hoogtepunt dit jaar is de Oude Kwaremont, waar de wielertoeristen de steile helling kunnen overwinnen in het spoor van de groten der wielersport.”

Fruithoeve

Wandelaars kunnen zich voor het tweede jaar op rij wagen aan de Kloen P(r)ommenade van 7 of 15 kilometer. “Het wandelgebeuren moet nog wat aan bekendheid winnen, maar er is absoluut potentieel dus gaan we er mee door”, aldus Hans. “Centrale stopplaats van alle ritten en tochten is dit jaar Fruithoeve ’t Beurtegoed in Sint-Eloois-Winkel. We mikken op 1.500 deelnemers en de start en aankomst ligt in het wielerdorp bij Bouwstock Dewulf langs de Mgr. Catrystraat 77.” De opbrengst gaat dit jaar integraal naar Kloen. Deelnemen kost 5 euro. Meer info en inschrijven via freddymaertensct.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer