De sporthal in de Egemstraat is aan vernieuwing en/of uitbreiding toe
Google Maps De sporthal in de Egemstraat is aan vernieuwing en/of uitbreiding toe

Gemeente gaat kosten voor vernieuwing sportsite in kaart brengen

Het gemeentebestuur van Pittem gaat in kaart brengen hoeveel een eventuele vernieuwing van de sporthal zou kosten. Hoe verregaand de vernieuwingswerken zullen zijn valt af te wachten, maar pakweg een nieuwe vleugel behoort alvast tot de mogelijkheden.

Schepen van Sport Denis Fraeyman (CD&V) legt uit dat een uitbreiding van de bestaande sportinfrastructuur nodig is. “De sportverenigingen zijn vragende partij voor meer plaats. Er zijn te weinig kleedkamers en er is op z’n minst ook nood aan een nieuwe polyvalente zaal. Daar willen we deze legislatuur werk van maken, maar koken kost geld.”

“Concreet is er nog helemaal niets beslist. Pakweg een nieuwe vleugel, met behoud van de bestaande infrastructuur behoort tot de mogelijkheden, maar eerst moeten we in kaart brengen wat er haalbaar is en welk prijskaartje er aan vasthangt. Daarom schrijven we nu een openbare aanbesteding uit voor de opmaak van een conceptnota. Op basis daarvan zullen dan knopen doorgehakt worden.”

Al lang voorwerp van discussie

De sportsite in de Egemstraat is al langer voorwerp van discussie. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen pleitte NieuwPittemEgem zelfs voor een compleet nieuwe sporthal. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NieuwPittemEgem) kaartte tijdens de gemeenteraad van dinsdag aan dat de sportraad nog niet betrokken werd bij de plannen.

Volgens de schepen zal dat wel degelijk tijdig gebeuren. “Laat me nog even benadrukken dat er op dit moment nog geen studiebureau is aangesteld. De conceptnota is er dus nog niet. Van zodra we een stapje verder staan zal de sportraad vanzelfsprekend betrokken worden bij de opmaak van de plannen.”

Nog volgens Fraeyman zal bij de planning ook rekening gehouden worden met de resultaten van de lopende burgerbevraging. 1.400 Pittemnaars hebben intussen een enquête in de bus gekregen. De plannen voor de vernieuwing van de sporthal en het bijhorende budget zullen uiteindelijk in het nieuwe meerjarenplan van de gemeente gegoten worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer