2 De gemeenteraad van Pittem.
Sam Vanacker De gemeenteraad van Pittem.

Gemeentebestuur wil camerabewaking in Pittem opvoeren na inbraakgolf

Het gemeentebestuur is van plan om bewakingscamera’s te installeren aan alle gemeentelijke gebouwen in Pittem. Dat zei burgemeester Ivan Delaere (CD&V) na een vraag van oppositieraadslid Christophe Vancoillie (NPE) over de recente inbraakgolf in de gemeente. 

Raadslid Vancoillie vroeg zich af welke maatregelen er genomen werden naar aanleiding van een aantal recente inbraken in Pittem. Burgemeester Delaere antwoordde dat de politie de camerabeelden die tijdens een van die inbraken gemaakt werden onderzocht heeft. “Verdere commentaar kan ik niet geven in het belang van het onderzoek. Wel kan ik zeggen dat camerabewaking wel degelijk nut heeft. Ik raad bedrijven en particulieren aan om zeker niet te aarzelen om camera’s in te zetten. In datzelfde verband kan ik nu al zeggen dat we ook met de gemeente verder gaan inzetten op camerabewaking.”

Vier inbraken op rij

Directe aanleiding voor de vraag is een reeks van vier inbraken in het weekend van 25 en 26 mei in Pittem. Inbrekers sloegen toen toe in de Posterijlaan, in de Vannestenstraat en in de Kasteelstraat. In restaurant en feestzaal Villa Kruiscalsyde maakten de dieven de grootste buit. Daar gingen ze aan de haal met meer dan 3.000 euro uit de kassa. Op camerabeelden is te zien hoe de daders via het terras tot op het dak van het restaurant klommen. De zaakvoerder gaf de beelden aan de politie en deelde ze inmiddels ook via sociale media.

2 Zaakvoerder Rudy Maes deelde inmiddels camerabeelden van de daders op sociale media
FB Zaakvoerder Rudy Maes deelde inmiddels camerabeelden van de daders op sociale media

Cameraplan

Delaere wil nu in overleg met de politie een cameraplan uitrollen en meer camera’s voorzien in de gemeente. “Op dit moment hangen er al bij het OCMW, het gemeentehuis en Zaal De Fontein, maar we willen ook inzetten op camera’s aan de andere gemeentelijke gebouwen zoals de sporthal en Zaal De Magneet. Per slot van rekening bieden ze niets dan voordelen. Het ontradend effect alleen al is heel sterk. En als er iets gebeurt, dan kunnen de beelden enorm helpen om de daders te vatten.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer