Provinciedomein ‘t Veld in Ardooie
RV Provinciedomein ‘t Veld in Ardooie

Natuurpunt en Gezinsbond op zoek naar vroege vogels in ‘t Veld

 Natuurpunt De Torenvalk organiseert samen met de Gezinsbond van Pittem op zondag 19 mei een vroegmorgenwandeling in provinciedomein Ardooie Veld. De wandeling is bestemd voor heel vroege vogels. Starten kan al om 5.30 uur.

“Bij dag en dauw gaan we op pad en horen we de vogels van het bos ontwaken”, zegt Noël Lievrouw van De Torenvalk. “Wandelaars leren we het geluid van de zwartkop, van de groene specht en van de zanglijster herkennen. De begeleide wandeling duurt twee uur en er zijn twee startmomenten om 5.30 uur en om 6.30 uur, zodat ook gezinnen met kinderen mee kunnen. Nadien serveren de vrijwilligers van de Gezinsbond een ontbijt in het schooltje van het Veld in de Sint-Antoniusstraat 3 in Meulebeke.”

Inschrijven drie dagen op voorhand

Laarzen of waterdichte schoenen zijn aanbevolen. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Inschrijven kan tot drie dagen op voorhand (met vermelding van startuur) via noel.lievrouw@telenet.be of 051/40.26.33. Of bij Yvan Vandendriessche via 051/46.61.71 of yvan.vandendriessche1@telenet.be. Leden van de Gezinsbond en de Torenvalk betalen 7 euro, niet-leden betalen 9 euro. De wandelingen starten op de parking van het provinciedomein in de Kasteelstraat 2 in Ardooie

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer