De vrouw werd beroofd toen ze na een bezoekje aan de KBC-bank in de Tieltstraat weer wilde wegrijden.
Hans Verbeke De vrouw werd beroofd toen ze na een bezoekje aan de KBC-bank in de Tieltstraat weer wilde wegrijden.

Onbekende overvalt oudere mensen: “Hij bracht me helemaal in de war en stal toen mijn handtas”

Twee oudere mensen zijn in de afgelopen week het slachtoffer geworden van een gewiekste dief. Die gebruikte, naar verluidt, in één geval ook geweld. “Hij deed teken dat er iets aan mijn auto schortte en dag ik niet meer mocht rijden”, zegt één van de slachtoffers. “Toen ik uitstapte, sloeg hij toe.”

Het slachtoffer dat dinsdag bestolen werd, wil niet herkenbaar in de krant maar doet wel haar verhaal. “Om andere mensen te waarschuwen want vroeg of laat slaat de dief weer toe”, zegt ze. “Dinsdagvoormiddag ging ik boodschappen doen in de Okay-winkel langs de Joos de ter Beerstlaan in Pittem. “Alles verliep normaal, tot ik na het winkelen weer bij m’n auto kwam. Tot mijn verbazing stond mijn portier open, zo’n tien centimeter. Dat vond ik bizar. Normaal sluit ik altijd mijn portier af, met de sleutel zelfs.”

Dader sprak Frans

Omdat er verder niks abnormaals meer te zien was, stapte de vrouw toch in en reed ze weg. “In de Tieltstraat parkeerde ik mijn wagen schuin tegenover dagbladhandel De Pen”, vertelt ze. “Na een bezoek aan het KBC-bankkantoor, stapte ik weer in mijn auto. Net toen ik wou vertrekken, kwam er een grote man naar me toe gelopen. Hij sprak Frans. Dat versta ik niet maar uit zijn gebaren kon ik opmaken dat er iets schortte aan de achterzijde van mijn wagen. Hij deed teken dat ik niet mocht wegrijden.” De oudere dame was in de war. “Ik stapte uit om een kijkje te nemen maar zag niks. Toen ik weer instapte, viel het me onmiddellijk op dat mijn handtas was verdwenen. Net als de Fransman die me had aangesproken.”

Grote emotionele waarde

In de gestolen handtas zaten naast een portemonnee met 50 euro ook de identiteitskaart en het rijbewijs van het slachtoffer, net als een rouwbrief van haar echtgenoot en een etuitje met daarin enkele speciale munten die destijds aan haar man toebehoorden. “Die hebben voor mij een grote emotionele waarde, ik zou dankbaar zijn mocht ik ze ooit terugkrijgen”, zegt de vrouw. “De politie vertelde me dat ik nog geluk had. Vorige week was er ook zo’n feit en toen incasseerde het slachtoffer blijkbaar één of enkele slagen. Ik huiver al bij de gedachte alleen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer