2 De voorjaarswedstrijd voor beloften van Pittem Koerst wordt omgedoopt tot de Memorial Bjarne Vanacker, naar de betreurde Torhoutse belofte.
Photonews De voorjaarswedstrijd voor beloften van Pittem Koerst wordt omgedoopt tot de Memorial Bjarne Vanacker, naar de betreurde Torhoutse belofte.

Pittem Koerst herdoopt beloftenwedstrijd tot Memorial Bjarne Vanacker: “Het is een hart onder de riem dat Bjarne altijd zal herinnerd worden”

De wielerwedstrijd voor beloften op zondag 5 mei in Pittem heet voortaan ‘Memorial Bjarne Vanacker’, naar de jonge wielrenner uit Torhout die eind 2017 onverwacht overleed. In 2016 kwam de jonge belofte nog als eerste over de meet in Pittem.

Vorig jaar organiseerde het comité Pittem Koerst voor zijn vijfde verjaardag nog met veel succes twee koersen in de eigen gemeente. “Dit keer wordt dat niet anders, al wordt de voorjaarskoers een speciale wedstrijd”, legt voorzitter Danny Pollet uit. “Op zondag 5 mei stond onze beloftenkoers op de agenda, tot Cycling Vlaanderen ons liet weten dat het provinciaal kampioenschap op de weg voor beloften ook gepland stond in dat weekend. Daarop hebben we besloten een bod uit te brengen op de organisatie van dat provinciaal kampioenschap. Tot onze verrassing kregen we de wedstrijd toegewezen.”

“Eerder hadden we al besloten de beloftenwedstrijd op te dragen aan de overleden renner Bjarne Vanacker. Hij is dan wel van Torhout, maar hij was in 2016 nog de fiere winnaar van onze beloftenwedstrijd en we dragen hem en zijn familie nog altijd een warm hart toe”, gaat koersdirecteur Geert Demeulemeester verder. “We zijn meermaals gaan praten met zijn familie en zij waren onmiddellijk te vinden voor het idee. Vanaf dit jaar wordt onze voorjaarswedstrijd voor beloften dan ook definitief omgedoopt tot Memorial Bjarne Vanacker.”

Emotionele dag

Vanacker overleed op 6 november 2017 op amper 20-jarige leeftijd onverwacht aan een hartstilstand. Hij lag thuis in bed, maar werd nooit meer wakker. Een medische verklaring voor zijn dood werd nooit gevonden. “Het is een mooi gebaar dat er nu een koers naar Bjarne wordt vernoemd”, reageert zijn toenmalige vriendin Eveline Lemahieu (20). “Het is een hart onder de riem en het voelt goed te weten dat Bjarne altijd zal herinnerd worden. Het zal een emotionele dag worden zondag, maar sowieso ga ik er bij zijn.”

De officieuze start van het provinciale kampioenschap voor beloften U23 en de eerste Memorial Bjarne Vanacker wordt zondag om 14 uur gegeven aan de sporthal in de Egemstraat. De officiële start ligt in de Schuiferskapellestraat 64. 

2 Het bestuur van Pittem Koerst draagt Bjarne Vanacker, die de beloftenwedstrijd in 2016 op zijn naam schreef, nog altijd een warm hart toe.
RV Het bestuur van Pittem Koerst draagt Bjarne Vanacker, die de beloftenwedstrijd in 2016 op zijn naam schreef, nog altijd een warm hart toe.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer