2 De gebrekkige communicatie tijdens de werken in de buurt van de Egemstraat zorgde voor wrevel.
Sam Vanacker De gebrekkige communicatie tijdens de werken in de buurt van de Egemstraat zorgde voor wrevel.

Raadslid hekelt gebrekkige communicatie bij werken: “Ineens wegdek afgefreesd, zonder waarschuwing”

Bewoners van de Egemsebinnenweg en de Sint-Elooistraat konden het niet appreciëren toen een aannemer ineens besliste om het wegdek voor hun deur af te frezen, zonder hen vooraf te waarschuwen. Dat onderwerp bracht oppositieraadslid Rik Gelaude (NieuwPittemEgem) maandag ter sprake op de gemeenteraad. Burgemeester Ivan Delaere (CD&V) trad hem bij. 

“De manier waarop de aannemer twee weken geleden gecommuniceerd heeft over de geplande werken tart de verbeelding”, aldus Gelaude. “‘s Avonds gingen werknemers aan enkele huizen bellen. Alles onder het motto ‘men zegge het voort’. Met als gevolg dat heel wat bewoners de volgende ochtend niet meer van hun oprit af raakten.”

Burgemeester Ivan Delaere (CD&V) antwoordde dat hij al een stevig woordje gepraat heeft met de aannemer over de manier van communiceren. “Zelden ben ik zo kwaad geweest. Ik hoop dat de aannemer zijn lesje geleerd heeft. Blijkbaar zou de plotse beslissing om het asfalt af te frezen iets te maken hebben gehad met een opdracht op een andere werf die onverwacht uitgesteld werd, maar dat is geen uitvlucht. ”

Verkeersdruk

In dezelfde adem kaartte Gelaude ook de verkeersveiligheid op de landbouwwegen in de omgeving van de werken aan. “Onder meer in de Egemsebinnenweg en in de Schuiferskapellestraat is het door de werken veel drukker geworden. Bovendien rijden er nog steeds veel fietsers. Daarom stellen we voor dat de bermen zo snel mogelijk gemaaid worden om de zichtbaarheid te verhogen. Verder stellen we voor dat er ook een plaatselijke snelheidsbeperking komt.” Het maaien van de bermen start op 15 juni. Een bord met een snelheidsbeperking komt er niet, maar de politie zal er wel meer controleren.

Verdere planning van de werken

De aannemer start komende vrijdag 7 juni met de eigenlijke rioleringswerken in de Egemsebinnenweg. Samen met de aanleg van een nieuwe riolering zal aansluitend de ontkoppeling van de rioleringen uitgevoerd worden. Die werken zullen dertig werkdagen in beslag nemen. “In de mate van vooruitgang van de werken zal de hinder minder worden maar we raden de bewoners toch aan om hun auto’s op een andere locatie te plaatsen omdat op bepaalde momenten geen doorgang meer zal zijn”; aldus nog Delaere. “We hebben de aannemer opgedragen om de bewoners nog schriftelijk op de hoogte te brengen van deze werken.”

2 Door het compleet onverwacht affrezen van de Egemsebinnenweg konden veel bewoners ineens niet meer weg.
Sam Vanacker Door het compleet onverwacht affrezen van de Egemsebinnenweg konden veel bewoners ineens niet meer weg.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer