4 Pieter Coolman en Lien Tack openen een nieuwe fitnesszaak in Pittem
Sam Vanacker Pieter Coolman en Lien Tack openen een nieuwe fitnesszaak in Pittem

Topvolleyballer opent nieuwe fitness in Pittem

Knack Roeselare-volleyballer Pieter Coolman en zijn echtgenote Lien Tack openen op 27 en 28 april de deuren van een gloednieuwe fitnesszaak in de Stationsstraat in Pittem. “We hebben bewust ingezet op een buitenruimte en een bar voor wie na het sporten nog even wil ontspannen”

Pieter en Lien, die samen in Tielt wonen, zijn allebei fervent fitnessers met een gedeelde passie voor sport. Samen met een bevriend koppel Carole Maes en Emmanuel Beernaert uit Lichtervelde, beslisten ze om de sprong naar een eigen fitnesszaak te wagen. “Carole en Emmanuel hielpen met de investeringen en namen het administratieve deel op zich”, legt Lien (31) uit. “Pieter en ik stonden dan weer in voor de praktische uitwerking en de sportieve kant van de zaak. Wij nemen ook de uitbating op zich. We vullen elkaar met andere woorden perfect aan.”

Het idee voor een fitness begon al te rijpen in 2017, al was het even zoeken naar een geschikte locatie. “We wilden iets met wat karakter”, zegt Pieter (30). “Liever iets gezelligs en geen saaie blok ergens op een industrieterrein . Zo zijn we uiteindelijk bij een leegstaand pand in Pittem terecht gekomen. Een prima locatie, want tussen Tielt en Roeselare is het aanbod qua fitness heel beperkt.”

De verbouwingen startten in augustus vorig jaar en inmiddels is ‘Gym Boutique’ zo goed als af. Het resultaat is indrukwekkend. Op de benedenverdieping staan veertien cardiotoestellen, acht automatische krachttoestellen, er is een hoekje voor krachttraining en een ruimte voor personal coaching. Achteraan is een gezellige bar en zelfs een terras met een platform waarop bij mooi weer buiten getraind kan worden. Op de bovenverdieping is ook nog eens zaal voor spinning-, jumpfitness- en pilateslessen. 

4 In de bovenzaal van de fitness zullen onder andere spinning-, pilates-, en jumpfitlessen gegeven worden. Verder zal het aanbod groepslessen variëren
Sam Vanacker In de bovenzaal van de fitness zullen onder andere spinning-, pilates-, en jumpfitlessen gegeven worden. Verder zal het aanbod groepslessen variëren

“Door een grote variatie te bieden willen we de fitnesservaring zo aangenaam mogelijk maken”, gaat Lien verder. “Zo hebben we bewust ingezet op een buitenruimte en een bar voor wie na het sporten nog even wil ontspannen. Anderzijds werken onze toestellen ook met een app waardoor sporters hun eigen vooruitgang kunnen volgen. Verder gaan zowel Pieter als ik onze eigen ervaring uiteraard ter beschikking stellen. Ik ben al meer dan zes jaar samen met Pieter en zijn gedrevenheid heeft mijn passie voor sport nog aangewakkerd. Zelf ben ik voedingsdeskundige van opleiding en met het oog op de fitness heb ik nu ook een diploma personal coach op zak. Pieter gaat hier ook training geven. Hij neemt de krachtcircuits voor z’n rekening. Al staat het volleybal voor Pieter weliswaar nog altijd op de eerste plaats.”

“Ergens is een eigen zaak voor ons wel een sprong in het onbekende, maar we hebben zeker de passie en de ervaring in huis om dit te doen slagen. Bijkomende factor is dat mensen meer met hun gezondheid bezig zijn dan vroeger. Wij investeren in gezondheid. Bovendien bieden we een heel mooi uitgewerkt concept met een persoonlijke aanpak. Bij ons zal niemand zich als een nummertje voelen.”

4 Het buitenterras van de nieuwe fitnesszaak. Het houten platform zal worden gebruikt voor buitentrainingen tijdens de zomermaanden
Sam Vanacker Het buitenterras van de nieuwe fitnesszaak. Het houten platform zal worden gebruikt voor buitentrainingen tijdens de zomermaanden
4 De laatste hand wordt gelegd aan de bar
Sam Vanacker De laatste hand wordt gelegd aan de bar

Gym Boutique in de Stationsstraat 8 opent de deuren op zaterdag 27 april van 10 tot 18 uur en op zondag 28 april van 10 tot 16 uur. Tijdens het openingsweekend krijgen gasten vergezeld van een hapje en een drankje een rondleiding, terwijl de toestellen ook getest kunnen worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer