3 De opening van de fietsbieb in Pittem.
RV De opening van de fietsbieb in Pittem.

Tweedehandsfietsen voor een prijsje in nieuwe fietsbieb

Wie een tweedehandsfiets voor zijn of haar kinderen zoekt, kan voortaan terecht in de fietsbieb van Pittem. Die is voortaan elke eerste zaterdagvoormiddag van de maandag open en biedt fietsen tegen een klein prijsje aan.

De Fietsbieb is een initiatief van Beweging.net en zet tweedehandsfietsen voor kinderen van 2 tot 12 jaar tiptop in orde om ze vervolgens voor een prijsje opnieuw ter beschikking te stellen. “Voor 20 euro fietsgeld en een waarborg van 20 euro kan je één jaar lang een kinderfiets op maat gebruiken”, legt Heidi Lievrouw uit. “Gedurende dit jaar mag de ontleende fiets altijd ingewisseld worden voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Wie een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, krijgt een jaar fietsgeld in ruil.”

3 De fietsbieb bevindt zich in de garage van een woning in de Schuiferskapellestraat 3.
RV De fietsbieb bevindt zich in de garage van een woning in de Schuiferskapellestraat 3.

Het is reeds de twintigste Fietsbieb die in West-Vlaanderen de deuren opent. In totaal zijn er in onze provincie via het initiatief al meer dan 2.000 tweedehandsfietsen beschikbaar. “Ons vast uitleenpunt bevindt zich in de Schuiferskapellestraat 3 in Pittem, in de garage van een OCMW-woning”, verduidelijkt Heidi. “Ze is elke eerste zaterdag van de maandag van 10 tot 12 uur open. In december en januari gebeurt dat op afspraak.”

3 De opening van de fietsbieb in Pittem.
RV De opening van de fietsbieb in Pittem.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer