2 De brandweer kreeg het vuur maar moeizaam onder controle.
Danny Sagaert De brandweer kreeg het vuur maar moeizaam onder controle.

Uitslaande brand met ontploffingen legt bedrijf in Pittem in de as

Donderdagavond ontstond een zware uitslaande brand in een bedrijf in het West-Vlaamse Pittem. Tijdens de brand waren er ook verschillende zware ontploffingen. “Toen de brand uitbrak, waren er nog twee arbeiders aanwezig in het bedrijf, maar gelukkig raakte niemand gewond”, zegt burgemeester Ivan Delaere (CD&V). 

De brand in het bedrijf Feraxo in de Meulebekestraat in Pittem brak donderdag rond 22 uur uit. Al snel verspreidde het vuur zich over de hele site. De brandweer snelde massaal vanuit verschillende posten ter plaatse en had heel wat moeite om het vuur onder controle te krijgen. “Toen de brand uitbrak, waren er twee arbeiders aanwezig in het bedrijf, maar zij bleven gelukkig ongedeerd, al verkeerden ze wel in shock”, weet burgemeester Ivan Delaere, die ter plaatse kwam. “Het vuur heeft zich razendsnel verspreidt over het bedrijf, waardoor de schade aan het bedrijf enorm is. Door de materialen in het bedrijf hebben zich ook enkele ontploffingen voorgedaan. Door de brand ontstond een grote rookwolk boven Pittem, maar er was nooit gevaar voor de buurt. Over de oorzaak is nog niets bekend.” 

Ramen en deuren open

De politie raadt de inwoners van Pittem, en dan vooral de bewoners van de Kooskampstraat, Burchtstraat en de wijk Cassanderusstraat, aan om deze ochtend zoveel mogelijk ramen en deuren open te zetten om de woningen goed te verluchten. “Er zijn geen chemische of schadelijke stoffen vrijgekomen, maar de rook- en geurhinder van de brand kunnen wel hinderlijk zijn.” 

Het bedrijf Feraxo is een bedrijf dat al jaren gevestigd is in Pittem en stelselmatig uitbreidde. Het produceert metalen vaten, containers en bobijnen.

2 De brandweer kreeg het vuur maar moeizaam onder controle.
Alexander Haezebrouck De brandweer kreeg het vuur maar moeizaam onder controle.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer