Mivalti neemt 'Huis 15' in de Joos de ter Beerstlaan in Pittem in gebruik. Vijf personen met een beperking (vooraan op de foto) wonen er voortaan.
Sam Vanacker Mivalti neemt 'Huis 15' in de Joos de ter Beerstlaan in Pittem in gebruik. Vijf personen met een beperking (vooraan op de foto) wonen er voortaan.

Voormalige dokterswoonst omgetoverd tot nieuwe satellietwoning van Mivalti

In de Joos de ter Beerstlaan in Pittem werd afgelopen weekend officieel ‘Huis 15' in gebruik genomen door Mivalti. Daarmee beschikt het Tieltse centrum voor personen met een beperking voortaan over een nieuwe satellietwoning. Vijf personen met een beperking namen er inmiddels hun intrek.

“Mivalti groeit en om die groei op te vangen, zoeken we heel bewust buiten de muren van het centrum in Tielt naar geschikte locaties”, zegt directrice Regine Morreel. “Zo namen we eerder al het Hoekhuis in Tielt in gebruik en met de ingebruikname van dit huis in Pittem zijn we aan een nieuwe mijlpaal toe. Het gaat om een heel ruime villa met vijf slaapkamers en een grote tuin. Een prachtige nieuwe thuis voor vijf van onze bewoners. Er is 24 uur op 24 ook een begeleider aanwezig.”

De naam van het huis - ‘Huis 15' - verwijst eenvoudigweg naar het huisnummer. “Dat is een bewuste keuze. Pakweg twintig jaar geleden waren namen als ‘Het Zonnebloempje’ of dergelijke heel courant, maar daar werd inmiddels van af gestapt, omdat zulke namen ergens toch ook stigmatiserend en betuttelend zijn. ‘Huis 15' is neutraal en modern.”

De voormalige dokterswoonst stond al ruim een jaar te huur toen Mivalti er enkele maanden geleden hun oog op liet vallen. “Het is de eerste keer dat we een woning huren. Om praktische redenen gaan we doorgaans voor koopwoningen, maar dit was een kans die we niet konden laten liggen. Bovendien staan de eigenaars heel open voor onze doelgroep.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer