SMS, Messenger, WhtasApp,... alles gebruikte de twintiger om zijn ex lastig te vallen.
ANP XTRA SMS, Messenger, WhtasApp,... alles gebruikte de twintiger om zijn ex lastig te vallen.

“Ik zal haar nooit laten vallen”, twintiger houdt woord en belandt in cel voor stalking ex-vriendin

“Ik wil haar niet laten vallen, nooit.” Een 25-jarige jongeman uit Poperinge hield zich aan de belofte die hij amper twee maanden geleden maakte voor de Ieperse rechtbank toen hij terecht stond voor belaging van zijn ex-vriendin, maar dat brak hem zuur op. Jarne C. zit sinds enkele dagen in de cel omdat hij het meisje niet met rust kan laten.

Eind maart liep Jarne C. een voorwaardelijke celstraf van twee jaar op voor de belaging. Het (ex-)koppel had jarenlang een knipperlichtrelatie. Toen ze weer eens uit elkaar waren, stuurde de Poperingse twintiger haar wel 200 berichtjes per dag via Messenger, WhatsApp of sms, van ’s morgens 5u tot 1u ’s nachts. In zes maanden tijd maar liefst 34.000 telefoontjes en berichtjes. “Ik deed dat alleen om haar terug te winnen, want ze is de vrouw van mijn leven en wil haar niet laten vallen, nooit”, vertelde C. aan de rechter. Hij hield dus woord want sinds 10 mei vertoeft hij opnieuw in de cel. De raadkamer van Ieper verlengde dinsdag zijn aanhouding na nieuwe, aanhoudende belaging. “Ze komt zeker terug naar mij omdat we veel liefde voor elkaar hebben”, was C. overtuigd op de rechtbank. Blijkbaar is zijn ex ondertussen een andere mening toegedaan. Naast een nieuwe straf, riskeert de twintiger dat de pas uitgesproken, voorwaardelijke celstraf volledig effectief wordt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer