De vestingroute loopt  tot aan de Menenpoort.
Christophe Maertens De vestingroute loopt tot aan de Menenpoort.

20 jaar vestingroute en Hoornwerkpark

Wie zondag tijdens het cultuurfestival Mozaïek in Ieper de vernieuwde vestingsroute, het Hoornwerkpark en het vestinggebied wil verkennen, kan deelnemen aan gratis geleide wandelingen. De vestingroute bestaat 20 jaar. 

Op zondag 30 mei 1999 werd de cultuurtoeristische vestingroute aan iedereen voorgesteld. “De route was het resultaat van de creatieve samenwerking tussen stadsdiensten en de vestingwerkgroep”, aldus Stad Ieper. “Er kwamen 23 infoborden over de geschiedenis en natuur van het vestinglandschap, wegwijzers, de spectaculaire wandel- en fietsbrug, een passerelle over het water langs de vestingmuur. De belangrijke vestingmonumenten werden beter ontsloten.” Die dag werd het vestinglandschap uitgebreid met zes hectare parkgebied. In 2008 werd het Hoornwerkpark nog uitgebreid tot acht hectare. De stad maakte van begin 2018 werk van de herinrichting van het vestinggebied tussen de Majoorgracht en de Oudstrijderslaan. Na de verwerving van 15 private tuintjes kon er een nieuw parklandschap worden ingericht. Onlangs werden het nieuwe Ketelpark en het Hamiltonpark volledig afgewerkt. De vestingroute kan nu uitbreiden tot het volledige vestingtraject. Op de bijkomende stukken plaatst de stad nieuwe infoborden. De vestingroute wordt een volledige wandellus van 4,5 kilometer. Zondag is er een gratis geleide wandeling, om 14 uur, 15 uur en 16 uur. De start is op de Grote Markt en er is een zoektocht met mooie prijzen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer