Veurne - De wilde carjacking eindigde met een crash en schade aan 5 voertuigen, waaronder de politiewagen. 
De dader had er toen een wilde tocht op zitten met de gestolen Ford Focus.
Jelle Houwen Veurne - De wilde carjacking eindigde met een crash en schade aan 5 voertuigen, waaronder de politiewagen. De dader had er toen een wilde tocht op zitten met de gestolen Ford Focus.

25-jarige carjacker aangehouden, wellicht onderzoek naar geestesstoornis

De onderzoeksrechter in Veurne heeft dinsdagmiddag de 25-jarige man aangehouden die maandagochtend een gewelddadige carjacking pleegde in Veurne. D.D. woont zelf in Veurne en is om diverse redenen  gekend bij de politie. Er zal wellicht onderzocht worden of de man aan een geestesstoornis lijdt.

De feiten gebeurde maandagochtend rond 9.15 uur. D.D. woont zelf net buiten de stadskern van Veurne en was te voet en in bloot bovenlijf naar het centrum getrokken. Hij droeg enkel een shortje. Aan de Houtmarkt hield hij een 62-jarige vrouw uit De Panne tegen in haar Ford Focus en dwong haar met geweld uit te stappen. Daarna vluchtte hij weg. Getuigen belden meteen de politie waardoor die erg snel ter plaatse was en Veurne volgens een patroon uitkamde. 

Een wijkagent zag de Ford staan in de Peter Benoitlaan, de straat vlak bij het gerechtsgebouw. De carjacker gaf er enkele klappen aan de bestuurder van een BMW-cabrio, die hij ook had proberen te stelen. Bij het zien van de politie sprong hij terug in de Ford en reed de politiewagen aan. Daarna probeerde hij nog de politiewagen te stelen die hem had klemgereden. Hij kon aan de achterkant van het Annuntiata-instituut door agenten met getrokken wapens worden ingerekend. 

D.D. is geen onbekende voor de politie, al heeft hij geen zwaar gerechtelijk verleden. De onderzoeksrechter in Veurne besliste nu om hem een maand in de cel te houden. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer. Er zal wellicht een psychiater worden aangesteld die hem moet onderzoeken en kijken of de man aan een geestesstoornis lijdt. De vrouw uit De Panne is nog steeds erg onder de indruk van de feiten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer