Wensballonnen blijven verboden in Alveringem, het gevaar op brand is te groot
rv Wensballonnen blijven verboden in Alveringem, het gevaar op brand is te groot

Alveringem volgt het decreet: geen vuurwerk, voetzoekers en wensballonnen

In april dit jaar stemde de Vlaamse regering een decreet dat vuurwerk, voetzoekers, carbuurkanonnen en wensballonnen verbiedt. De gemeenteraad van Alveringem stemt op 26 juni over de aanpassing van het politiereglement daarover.

Het politiecollege heeft beslist om voetzoekers en carbuurkanonnen (die soms gebruikt worden om huwelijken aan te kondigen red.) toe te voegen aan het GAS-reglement. De gemeente volgt daarmee het Vlaamse decreet. De wensballonnen blijven verboden wegens het brandgevaar. Aan de voorwaarden voor het gebruik van kanonnen om gewassen te beschermen verandert er niets. Als je dus vuurwerk wilt afsteken of een carbuurkanon wilt afvuren heb je vooraf de toestemming nodig van de burgemeester. Zo niet is het overal verboden, ook op privaat domein. Hetzelfde geldt voor voetzoekers, thunderflashes, knal- en rookbussen. De gemeenteraad van 26 juni bespreekt de aanpassing van dat politiereglement.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer