Coatex is onderdeel van de groep Sioen.
Google Street View Coatex is onderdeel van de groep Sioen.

Bedrijf riskeert 24.000 euro boete nadat arbeider met hand in machine belandt

Het technisch textielbedrijf Coatex in Poperinge riskeert in de Brugse rechtbank 24.000 euro boete voor een arbeidsongeval, waarbij een uitzendkracht 2 jaar geleden zijn arm brak. Ook de algemeen directeur staat mee terecht, maar vraagt de vrijspraak.

Het ongeval vond op 4 mei 2017 plaats in het bedrijf op het industrieterrein Sappenleen. Een 27-jarige interimarbeider uit Tourcoing was die dag aan de slag bij de overwikkelmachine, toen het misliep. Het was nog maar zijn tweede werkdag bij Coatex. “Met de machine wordt folie van een grotere naar een kleinere rol gewikkeld”, vertelde de arbeidsauditeur in de Brugse rechtbank. “Het slachtoffer moest wachten tot de rol groot genoeg was, maar zag plots een plooi in de folie. Hij wilde de rol rechttrekken, maar kwam met zijn linkerhand vast te zitten.” Toegesnelde collega’s slaagden erin de machine stop te zetten en de jongeman uit zijn hachelijke positie te bevrijden.

Veiligheid

Het slachtoffer brak zijn linkerarm op liefst vier plaatsen en werd voor verzorging overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. Hij stelt zich burgerlijke partij en vraagt een voorlopige schadevergoeding en de aanstelling van een deskundige om zijn precieze schade te begroten. Coatex deed intussen inspanningen om de veiligheid rond de machine te vergroten en vraagt de opschorting van straf. Algemeen directeur Y.B. (52) gaat vol voor de vrijspraak. Hij stelt zelf niet verantwoordelijk te zijn voor het welzijnsbeleid. Uitspraak op 12 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer