Henk Deleu

Betrokkene campingmoord vrijgesproken voor bezit van drugs in de gevangenis

De Ieperse rechter heeft een verdachte in de zogenaamde campingmoord vrijgesproken voor het bezit van drugs in de gevangenis. 

Romuald V. (31), een van de verdachten in de campingmoord in Middelkerke, moest zich voor de rechter in Ieper verantwoorden voor het bezit van hasj. De man uit Marche-en-Famenne werd ervan verdacht 7,6 gram te hebben binnengesmokkeld in de gevangenis van Ieper. De drugs werden gevonden op de grond nadat de beklaagde bezoek had gekregen van zijn vriendin. Het was niet duidelijk van wie de drugs was, maar na het bekijken van videobeelden was de gevangenisdirecteur van oordeel dat V. het pakje had laten vallen. De man kreeg een tuchtmaatregel en werd voor de rechter gebracht. Twee cipiers kwamen een verklaring afleggen, maar geen van hen kon met zekerheid zeggen dat de cannabis van de beklaagde was. Op videobeelden zou te zien geweest zijn dat de man iets uit de achterzak van zijn vriendin haalde bij de afscheidsomhelzing. V. beweerde echter dat het om een armbandje ging. Later bleek dat de videobeelden niet meer beschikbaar waren.

In de zaak zat het er paar keer bovenhands op tussen de openbare aanklager en de raadsman van V. “Het onderzoek werd niet goed gevoerd en er is geen bewijs dat de drugs van mijn cliënt zijn. Dat men in deze zaak gewoon op zijn buikgevoel afgaat, kan niet”, zei de advocaat. De rechter sprak V. vrij wegens gebrek aan bewijzen.

Romuald V. raakte betrokken bij de campingmoord in de nacht van 6 op 7 december 2017 in Middelkerke. Hij nam niet zelf deel aan de moord, maar hoorde alles gebeuren en belde een koppel uit Namen om het lijk te helpen verbergen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer