Bezoekerscentrum Kemmel denkt aan de kleinsten.
Gemeente Heuvelland Bezoekerscentrum Kemmel denkt aan de kleinsten.

Bezoekerscentrum zet verder in op kindvriendelijkheid

Het bezoekerscentrum van Kemmel heeft drie nieuwe kindvriendelijke producten: een spelletjesboek, een ‘slap wrap’ en een kleurplaat. 

Het bezoekerscentrum in Kemmel is al twee jaar open. “Bij de inrichting hebben we veel aandacht besteed aan het kindvriendelijke aspect”, zegt de gemeente Heuvelland. “We hebben een zoektocht en verschillende spelletjes ontwikkeld en er is een kinderhoek voor kleuters.”

Het centrum heeft nu drie nieuwe producten voor kinderen, namelijk een spelletjesboek, een ‘slap wrap’ en een kleurplaat. “Het spelletjesboek met Thor en Tes laat kinderen kennis maken met enkele typische Heuvellandse plekken, waaronder Bayernwald, de zetellift en de Belvedèretoren. In het boekje zijn hieraan denk-, doe- en zoekopdrachtjes verbonden. Met de slap wrap, een armbandje dat zich om je pols wikkelt als je die er tegenaan slaat, krijgen kinderen een aandenken mee naar huis. De kleurplaat ligt in de kinderhoek. Kinderen kunnen die kleuren en meenemen.” 

De slap wrap kost een euro, het spelletjesboek en de kleurplaat zijn gratis te gebruiken in het bezoekerscentrum.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer