Het boek 'Saudade' van Laura de Coninck
Borgerhoff&Lamberigts Het boek 'Saudade' van Laura de Coninck

Boekvoorstelling ‘Saudade’ en woordenveiling tijdens opening Kunstenfestival Watou

Met de opening van het poëzie- en kunstparcours Kunstenfestival Watou wordt het nieuwe boek van artieste Laura De Coninck voorgesteld. Het boek heet ‘Saudade’ en dat is ook het thema van het kunstenfestival dit jaar. Aan de voorstelling van het boek wordt een veiling van woorden gekoppeld.

Het campagnebeeld voor de affiche van Kunstenfestival Watou is ‘SAUDADE - Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt’ en werd getekend door Laura De Coninck. De dochter van Herman de Coninck heeft nu ook met uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts en in samenwerking met Kunstenfestival Watou een nieuwe boek uitgebracht ‘’Saudade’. Het boek wordt op de opening van het belevingsfestival op zaterdag 29 juni voorgesteld. 

“Het boek is een uniek concept. ‘Saudade’ is een boek met een lange voorgeschiedenis die kort verteld kan worden. Eerst was er de emotie, dan het woord en uiteindelijk: het beeld. En laat ‘Saudade’ nu net het thema zijn van het kunstenfestival. De beelden zie je in het boek, de woorden worden per opbod verkocht”, klinkt het bij de uitgeverij. De zinnen waar je op kunt bieden, staan op een stempel. Voor de kenners: een messing preegstempel. “Er zijn tien zinnen en die staan los van elkaar. Wie een boek koopt tijdens de boekvoorstelling, krijgt een van de tien zinnen geblinddrukt in het boek dat vervolgens gesigneerd wordt door Laura. De messing stempels worden geveild”, legt Lieselotte Moeyaert van vzw Kunst uit. De Vlaamse acteur en scenarioschrijver Nico Sturm wordt voor de gelegenheid veilingmeester.

Bestel je gratis tickets op www.billetto.be/e/primeur-woordenveiling-boekvoorstelling-laura-de-coninck-Tickets-362716. De voorstelling start om 15 uur in de parochiezaal in de Blauwhuisstraat 5 in Watou.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer