Een zestal CISCO-medewerkers gingen de bewoners van De Lovie helpen op de hoeve.
Angie Verbrigghe Een zestal CISCO-medewerkers gingen de bewoners van De Lovie helpen op de hoeve.

Cisco-medewerkers aan de slag op hoeve De Lovie

Een zestal CISCO-medewerkers uit Kortrijk en Brussel gingen deze week langs bij De Lovie vzw in Poperinge. Samen met de bewoners gingen ze één dag aan de slag op de hoeve. Het kadert in de ‘giving back’-campagne van de wereldwijde fabrikant van netwerkapparatuur.

Het West-Vlaamse filiaal van de Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur Cisco organiseert een Giving Back-campagne. “Vanuit de directie mogen de werknemers vijf werkdagen per jaar vrijwilligerswerk doen. Volgens het management is het een andere manier om aan teambuilding te doen. Zes jaar geleden zijn ze hier beland via een medewerker die iemand kende in De Lovie”, vertelt Angie Verbrigghe van De Lovie.

“Deze keer zijn zes medewerkers van CISCO langsgekomen om onze bewoners een handje te helpen. Ze gingen aan de slag in de hoeve. Er werden pompoenen geplant en er werd onkruid getrokken. Onze bewoners kijken er telkens heel erg naar uit. Bepaalde medewerkers van CISCO komen jaarlijks terug dus er is een wederzijdse vertrouwensband.”

In totaal worden 180 medewerkers van Cisco ingezet om te helpen in een van de 16 gekozen organisaties. Verschillende activiteiten vinden plaats in West-Vlaanderen. Werknemers werden ingezet om bij Groep Ubuntu in Zwevegem tuinier- en andere klussen te doen. Voor Natuurpunt Avelgem werden Cisco-medewerkers ingeschakeld om het natuurdomein aan de Schelde op te schonen. Ook in De Lovie in Poperinge, een centrum voor personen met een verstandelijke handicap gingen medewerkers helpen bij boerderij activiteiten. Vorig jaar namen 119 medewerkers deel aan de Giving Back week en dat kwam neer op 952 uren vrijwilligerswerk ten voordele van 13 non-profitorganisaties. Dat bracht Cisco België op een totaal van bijna 10.000 uren vrijwilligerswerk sinds de start in 2014.

Cisco België organiseert tweemaal per jaar een Giving Back-week. In 2018 deed Cisco wereldwijd 424.000 uur vrijwilligerswerk en voor elk uur vrijwilligerswerk schenkt Cisco nog eens 10 dollar aan het goede doel. “In november hopen we de medewerkers opnieuw te mogen verwelkomen. Voor de medewerkers is het een manier om te ontstressen. Hier is er een heel ander ritme van werken. Het bedrijf is actief binnen computernetwerken, overheidsinstanties en grote bedrijven. Een groot verschil met wat we hier doen”, zegt Angie. “Bedrijven die via vrijwilligerswerk aan teambuilding willen doen zijn hier zeker welkom en mogen mij altijd vrijblijvend contacteren.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer