Geert Vandenbussche en Sofie Vanpeperstraete van De Biezenhoeve nemen deel aan het project.
Foto Depestele Geert Vandenbussche en Sofie Vanpeperstraete van De Biezenhoeve nemen deel aan het project.

De Biezenhoeve en Vives lanceren project School@Platteland

Onthaalboerderij De Biezenhoeve uit Watou slaat de handen in elkaar met hogeschool Vives voor het nieuwe project School@Platteland. "In het project gaan kinderen een keer per week naar een boerderij om klusjes op te knappen, waaraan heel wat leerstof gekoppeld wordt", zegt Jan Allegaert van Vives Tielt. Vives is nu volop op zoek naar scholen, zodat het project in het schooljaar 2017-2018 kan starten.

"In het project gaan een school en een boerderij of een andere openluchtlocatie een samenwerking aan. De kinderen gaan gedurende een langere periode een dag per week naar die locatie. We willen vooral dat de blik van kinderen zo verruimt", zegt Jan Allegaert van Vives Tielt. "Ter plaatse helpen de kinderen bij de dagelijkse klussen. Aan die werkjes wordt heel wat lesstof uit verschillende vakken gekoppeld, waardoor het leren zeer concreet wordt."

Scholen gezocht

Een boerderij is er al, maar er zijn nog geïnteresseerde scholen nodig. Onthaalboerderij De Biezenhoeve stapt alvast mee in het project. "We geloven in deze manier van lesgeven: kennis halen uit boeken en het concreet doen in de praktijk", vertelt Sofie Vanpeperstraete van De Biezenhoeve. "De kinderen zullen hier een tiental weken komen. Hier gaan ze bijvoorbeeld een hectare afstappen op ons land." Vives gaat de komende maanden op zoek naar scholen, die dit avontuur willen aangaan. Het is de bedoeling dat het project in het schooljaar 2017-2018 start. (LBR)

Lees meer