8 Armand Devos, Carmeron Vandenbroucke en Christophe Devos vieren samen de honderdste verjaardag van Devos & Dewanckel.
Joke Couvreur Armand Devos, Carmeron Vandenbroucke en Christophe Devos vieren samen de honderdste verjaardag van Devos & Dewanckel.

Devos & Dewanckel viert honderdste verjaardag: “Oudste garage van West-Vlaanderen”

Devos & Dewanckel, officieel concessiehouder van Ford en met garages in Roeselare en Ieper, is 100 jaar jong. De kersverse eeuweling wordt gerund door Christophe Devos en met Armand Devos is ook de vierde generatie al betrokken binnen het familiebedrijf. Naar aanleiding van hun jubileum trokken ze Cameron Vandenbroucke, dochter van, aan als ambassadrice, pakken ze uit met een nieuw logo en drie unieke 100 jaar-modellen.

De kiem van Devos & Dewanckel ligt in het oorlogsverleden van de Westhoek. “Heel de regio was leeggelopen ten tijde van de Groote Oorlog. Mijn familie was gevlucht richting Parijs. Daar zag mijn grootvader Leon Devos hoe snel de automobielsector evolueerde en aan belang won”, schetst zaakvoerder Christophe Devos de geschiedenis van zijn familiebedrijf. “Bij zijn terugkeer in Ieper opende hij in oude barakken van de Engelsen, in de Frenchlaan vlakbij de Menenpoort, een garage die, het oorlogstoerisme indachtig, tegelijkertijd een hotel en een café was. Drie jaar later werd hij officieel concessiehouder van Ford. In 1958 namen Antoine en Jacques Devos het roer over en openden ze een tweede vestiging langs de Meenseweg. In 1981 verhuisde de firma naar een grotere locatie in de Dehemlaan, waar ze nu nog steeds is gevestigd. Zelf nam ik in 1997 het bedrijf over en in 2005 kregen we de kans om de concessie voor de regio Roeselare uit te baten. De tweede showroom langs de Rijksweg, de boulevard van de automobiel in Roeselare, was meteen een feit. Tot op vandaag is ook mijn zoon Armand actief in het bedrijf.”

8 Het prille begin van Devos & Dewanckel: in Britse barakken vlakbij de Menenpoort.
RV Het prille begin van Devos & Dewanckel: in Britse barakken vlakbij de Menenpoort.
8 Het prille begin van Devos & Dewanckel: in Britse barakken vlakbij de Menenpoort.
RV Het prille begin van Devos & Dewanckel: in Britse barakken vlakbij de Menenpoort.

Oudste garage van West- Vlaanderen

De familie Devos is apetrots dat ze de kaap van de 100 jaar ronden. “We zijn de oudste garage van West-Vlaanderen”, aldus Christophe. Maar dat betekent niet dat ze op hun lauweren kunnen of mogen rusten. “De uitdagingen zijn heel groot in de sector. Er is de overgang naar de elektrische auto’s en bovendien geloof ik dat dit niet het einde wordt, maar dat er nog een overschakeling naar waterstof als brandstof volgt. Daarnaast kunnen we ook niet anders dan denken aan schaalvergroting. De winstmarges worden steeds kleiner waardoor je wel een bepaald volume moet verkopen. We dachten indertijd dat we met de tweede zaak in Roeselare safe waren voor de toekomst, maar dat is niet het geval.”

8 Christophe Devos en Cameron Vandenbroucke onthulden samen de sponsorwagen waarmee Cameron een jaar lang zal rondrijden.
Joke Couvreur Christophe Devos en Cameron Vandenbroucke onthulden samen de sponsorwagen waarmee Cameron een jaar lang zal rondrijden.

Nieuwe huisstijl

Dit jaar zal niemand alvast naast Devos & Dewanckel kunnen kijken. Het familiebedrijf koos voor een volledige nieuwe huisstijl en logo en pakt uit met drie unieke 100 jaar-modellen. “De Fiesta, Focus en Ecosport kregen extra opties en een unieke uitvoering en worden tegen een speciale prijs verkocht”, duidt Devos. Als klap op de vuurpijl wisten ze Cameron Vandenbroucke te strikken als ambassadrice. “Roemrijke geschiedenis, veelbelovende toekomst, dynamiek en sportiviteit, het zijn de waarden van Devos & Dewanckel die we ook terugvinden in de persoon van Cameron Vandenbroucke. Haar vader draagt de klinkende titel van ‘god’, ze is zelf een veelbelovend talent, gedreven, gepassioneerd en heeft een mooie toekomst voor zich. Cameron zal een jaar lang rondrijden met onze Ford Focus en ons vertegenwoordigen op diverse evenementen. Donderdagavond fietste Cameron alvast van de Roeselaarse showroom naar Ieper als startschot voor het feestjaar.

8 Cameron Vandenbroucke fietste samen met een groep sportievelingen van de Roeselaarse garage van Devos & Dewanckel naar hun site in Ieper.
Joke Couvreur Cameron Vandenbroucke fietste samen met een groep sportievelingen van de Roeselaarse garage van Devos & Dewanckel naar hun site in Ieper.
8 Christophe Devos en Cameron Vandenbroucke onthulden samen de sponsorwagen waarmee Cameron een jaar lang zal rondrijden.
Joke Couvreur Christophe Devos en Cameron Vandenbroucke onthulden samen de sponsorwagen waarmee Cameron een jaar lang zal rondrijden.
8 Armand Devos, Carmeron Vandenbroucke en Christophe Devos.
Joke Couvreur Armand Devos, Carmeron Vandenbroucke en Christophe Devos.
8 Het nieuwe logo van Devos & Dewanckel. De kleuren verwijzen naar hun merk Ford. Verder vormen twee gestileerde D’s het hoofd van een vosje.
RV Het nieuwe logo van Devos & Dewanckel. De kleuren verwijzen naar hun merk Ford. Verder vormen twee gestileerde D’s het hoofd van een vosje.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer