Archiefbeeld.
Getty Images/iStockphoto Archiefbeeld.

Drie speciale controles van enkele uren op GSM-gebruik: liefst 58 inbreuken vastgesteld

De politiezone Spoorkin (Veurne, Alveringem en Lo-Reninge) hield de afgelopen weekend doorgedreven controles op het niet handenvrij rijden tijdens het rijden, het gebruik van de GSM in de auto dus. Uit cijfers blijkt immers dat dit een steeds meer voorkomende inbreuk is. Dat bleek ook tijdens de controles. Er werden drie speciale controles daartoe opgezet die telkens enkele uren liepen en dat leverde liefst 58 inbreuken op.

De controles vonden eind april en twee maal in mei plaats. De bestuurders werden uit het verkeer gehaald en geconfronteerd met hun overtreding. De boete voor een dergelijke, gevaarlijke overtreding bedraagt 116 euro. De politie Spoorkin hoopt hiermee een halt toe te roepen aan dergelijk verkeersonveilig gedrag en zal in de toekomst hiervoor blijvend aandacht hebben. “Als preventieve tip willen we meegeven om je gsm op te bergen tijdens het rijden, handsfree of offline te gaan en de GSM pas te gebruiken waar je veilig kan parkeren. Uit recent onderzoek (VIAS) blijkt dat steeds meer mensen zich eraan ergeren en dat naar schatting 5% van alle verkeersongevallen met doden of gewonden te wijten zijn aan gsm-gebruik tijdens het rijden”, zegt de politiezone Spoorkin. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer