Thibault Schamp herstelt nog steeds van zijn verwondingen.
JHM Thibault Schamp herstelt nog steeds van zijn verwondingen.

Duo dat jongeman in coma sloeg en schopte blijft vast, zaak komt volgende maand al voor

Twee dertigers die op Pasen op de Appelmarkt in Veurne betrokken waren bij een zware vechtpartij waarbij de 26-jarige Thibault Schamp in coma belandde, moeten nog een maand langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer in Veurne zonet beslist. Maar omdat het onderzoek intussen afgerond is en er geen bijkomend onderzoek wordt gevraagd zal de zaak in snelrecht kunnen voorkomen. Dat zal al volgende maand zijn.

Het gaat om de 31-jarige J.C. en de 32-jarige G.V., die beiden ook in Veurne wonen. Op 21 april in de vroege uurtjes kregen ze het op de Appelmarkt met Thibault aan de stok. Na een banale woordenwisseling kreeg de 26-jarige Thibault enkele rake klappen en belandde hij op de grond. Daar zou hij nog een zware trap op het hoofd gekregen hebben van J.C., die dat ontkent. De feiten werden deels gefilmd door een privé-camera maar de beelden stoppen net op het moment dat J.C. klaar lijkt te staan de trap uit te delen. In ieder geval belandde Thibault Schamp nog diezelfde dag in een coma in het ziekenhuis waar hij uiteindelijk pas na 2.5 weken zou ontwaken. Het is nog steeds niet duidelijk of en welke blijvende letsels de jongeman aan het voorval zou kunnen overhouden. De jongeman herstelt thuis verder van de feiten. De raadkamer besliste om de twee daders langer aan te houden. Er werd door zowel de daders als de burgerlijke partij geen extra onderzoek gevraagd. Daardoor wil het parket beide mannen al binnen enkele welen voor de rechter brengen om hen te bestraffen. Dan zullen ze nog steeds in de cel zitten. Enkel als ze tegen hun verdere aanhouding nu in beroep zouden gaan kan de zaak nog niet voorkomen bij de strafrechter volgende maand. Maar dat zal het duo allicht niet doen. Hun proces komt er dus snel aan. Vooral de dertiger die de trap uitdeelde waardoor Thibault in coma belandde moet een zware straf vrezen. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • an Vanautgaerden

    Zware straffen noodzakelijk voor dergelijke agressievelingen; onder invloed misschien ?

Lees meer