2 Het provinciebedrijf Westtoer opende deze week de zevende Westhoek K(a)D(ee) fietsroute in Vleteren en Poperinge.
Westtoer Het provinciebedrijf Westtoer opende deze week de zevende Westhoek K(a)D(ee) fietsroute in Vleteren en Poperinge.

Familievriendelijke fietsroute ‘Met Jaek en Nink door de hoppevelden’ in Poperinge en Vleteren

Het provinciebedrijf Westtoer opende deze week de zevende Westhoek K(a)D(ee) fietsroute, een fietstocht in de Westhoek op maat van gezelschappen met kinderen. Samen met Poperinge en Vleteren bouwt Westtoer verder aan het familievriendelijk toerismeaanbod in de regio.

In 2016 werden voor het eerst zes KD-fietsroutes ontwikkeld. Die vallen erg in de smaak bij toeristen die de Westhoek bezoeken. Toerisme Westhoek (Westtoer) realiseerde daarom nog een zevende route die Poperinge en Vleteren verbindt: ‘Met Jaek en Nink door de hoppevelden’.

“Toerisme Westhoek zet al verschillende jaren in op familievriendelijkheid. De regio heeft 2 K(a)D(ee) ambassadeurs: de stripfiguurtjes Jaek en Nink. Zij maken kinderen wegwijs in de Westhoek aan de hand van wandeltochten en fietsroutes. Ondertussen zijn er ook al verschillende restaurants in de regio die Westhoek KD-menu’s serveren en er is de kaart ‘Grenzeloos familieplezier’ die een overzicht geeft van het familievriendelijk aanbod in de streek”, vertelt Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van Westtoer en gedeputeerde voor de Provincie West-Vlaanderen. Met deze nieuwe fietsroute wil Toerisme Westhoek het familievriendelijk aanbod in de regio verder uitbreiden.

2 Het provinciebedrijf Westtoer opende deze week de zevende Westhoek K(a)D(ee) fietsroute in Vleteren en Poperinge.
Westtoer Het provinciebedrijf Westtoer opende deze week de zevende Westhoek K(a)D(ee) fietsroute in Vleteren en Poperinge.

Fietsroutekaart

De route is 33 kilometer lang en is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes met daarop de figuurtjes Jaek en Nink. De route kan je op twee locaties starten: De Sceure in Oostvleteren (dienst toerisme) en de Grote Markt van Poperinge (dienst toerisme). Tijdens de route passeren fietsers veel zaken waar je kunt genieten van lekkere streekproducten zoals een ijsje, een pannenkoek of een Westhoek KD-menu. Op de meeste adressen langs de route zijn ook speelpleintjes. Verder brengt de KD-route je langs landelijke wegen, door het mooie hoppelandschap van Poperinge en Vleteren. De fietsroutekaart is gratis te verkrijgen bij Toerisme Vleteren en Toerisme Poperinge en bij de mogelijke stopplaatsen langs de route. De route kun je ook downloaden via www.toerismewesthoek.be/westhoek-kd/fietsen

Meer info over familievriendelijkheid in de Westhoek: https://www.westhoekkd.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer