In het bedrijf in Poperinge raakte een arbeider zwaargewond.
Lieven Samyn In het bedrijf in Poperinge raakte een arbeider zwaargewond.

Franse arbeider zwaar verbrand en gerepatrieerd na arbeidsongeval

De arbeider die donderdag kort na de middag gewond raakte bij een arbeidsongeval bij de producent van veersystemen voor de automobielsector VDL Weweler-Colaert in Poperinge heeft zware brandwonden opgelopen. De 28-jarige Fransman is ondertussen vanuit het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper naar een ziekenhuis in Rijsel gerepatrieerd. Hij ligt er in een kunstmatige coma. 

In een beveiligde zone werd de twintiger door een robot gegrepen en tegen een oven geduwd. In de oven worden metalen opgewarmd voor ze vervormd worden. De dienst Toezicht Welzijn op het Werk nam de werkplek in beslag en zoekt uit hoe het mogelijk was dat de arbeider de beveiligde zone kon betreden zonder dat de robot stil is gevallen. Uit het eerste onderzoek blijkt de veiligheid van de machine in orde. Mogelijk was het arbeidsongeval het gevolg van een menselijke fout.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer