2 De bezoekers aan de streekpicknick genoten van lokale producten.
Bart Mostaert De bezoekers aan de streekpicknick genoten van lokale producten.

Geslaagde streekpicknick in stadspark op Moederdag

Buurderij Poperinge en ijssalon L’Heritage sloegen op Moederdag de handen in elkaar tijdens hun eerste streekpicknick in het Burggraaf Frimoutpark in Poperinge. 180 mensen kwamen smullen van de streekproducten.

 In het kader van de Week van de Korte Keten bundelden Buurderij Poperinge en ijssalon L’Heritage de krachten om een streekpicknick te organiseren. “De weersvoorspellingen waren twijfelachtig, maar het is een prachtige dag geworden. We mochten 180 mensen verwelkomen en daar zijn we erg tevreden mee. Het is onze eerste editie en dat is een mooi aantal”, vindt Bart Mostaert (36) van ijssalon L’Heritage.

Er werden uitsluitend lokale lekkernijen aangeboden in een groen kader in het hart van de stad. “Zo willen we de rijkdom aan streekproducten en het verhaal van de producenten in de kijker plaatsen. Het doel van de picknick is de korte keten dichter bij het publiek te brengen. We kregen heel wat positieve reacties over het eten, de organisatie en het concept in het algemeen. Als organisatie was dit een positieve ervaring en een tweede editie zit er zeker in.”

2 De bezoekers aan de streekpicknick genoten van lokale producten.
Bart Mostaert De bezoekers aan de streekpicknick genoten van lokale producten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer