4
Didier Verbaere

Het EK Zwerkbal en een Kroegentocht: onze tips voor het weekend

 Harelbeke – EK Zwerkbal

Fan van de boeken of films over Harry Potter? Dan ken je ongetwijfeld de sport quidditch of zwerkbal, waarbij veertien spelers op een bezem proberen te scoren met de “slurk”, terwijl er ook op zoek moet gegaan worden naar de “gouden snaai”. Die sport wordt ook in het echt gespeeld, en meer nog, er worden zelfs kampioenschappen georganiseerd. Harelbeke krijgt de eer om dit jaar het Europees kampioenschap te verwelkomen. Dat vindt van vrijdag 10 tot en met zondag 12 mei plaats in het Forestierstadion en Sportcentrum DeMol langs de Stasegemsesteenweg. Teams vanuit heel Europa zakken af om de Europese titel te veroveren. Op vrijdag is er om 19.30 uur de openingsceremonie. Op zaterdag worden tussen 8.30 en 18 uur kwalificatiewedstrijden gespeeld in Sportcentrum De Mol en op zondag is ook het Forestierstadion vanaf 8.30 uur het strijdtoneel voor de achtste, kwart- en halve finales. De finale wordt om 18 uur gespeeld in het Forestierstadion. De toegang is gratis.

 Izegem - Izegem Klinkt

4
VDI

De kroegentocht in Izegem is op vrijdagavond 10 mei aan zijn 30ste editie toe. De Leutvrienden, die tekenen voor de organisatie, trakteren zichzelf op de nieuwe naam Izegem Klinkt en het publiek op gratis toegang en een gratis Filou op het Bierkasteel-terras rond het Pekkersbeeld. 14 Izegemse cafés nemen deel en overal is er gratis livemuziek. Er treden onder meer enkele bands op die in 1989 ook van de partij waren. Zo speelde Marino Noppe toen in café Français en is hij dit jaar te zien in Café Damberd. Duo Belgreco was te zien in taverne Portico en nu komen Jacky De Munck en zijn vrienden wereldmuziek brengen in De Oude Sint-Pieter. De muzikale tournée door de Pekkersstad start om 19 uur. Meer details op de Facebookpagina Izegem Klinkt.

 Kortrijk: Podcastfestival Radio Track

4
VPRO

Op zaterdag 11 mei wordt Muziekcentrum Track in Kortrijk gekaapt door de heer en meesters van de ether voor het podcastfestival Radio Track.Onder meer Eva Moeraert die een podcast maakte over de zoektocht naar antwoorden waarom haar jeugdliefde Bjorn zelfmoord pleegde, Rick De Bruycker van StuBru, Plantrekkers en theatergezelschap Het Nieuwstedelijk serveren er heerlijke podcasts, uitmuntende radiodocumentaires en verrukkelijke vinylpraatjes. Radio Track is het festival voor liefhebbers van geluid in al z’n genres. Het festival start om 19.30 uur in Muziekcentrum Track aan het Conservatoriumplein. Tickets kosten acht euro, wie jonger is dan 26 betaalt zes euro. Meer op www.muziekcentrumtrack.be.

Ieper: Mozaïek

4
Henk Deleu

Met een creatief cultureel festival wil Mozaïek tonen hoe rijk de Ieperse cultuursector is. Alle verenigingen werden uitgedaagd om het beste van zichzelf te tonen rond het thema de sixties. Mozaïek palmt het stadscentrum in. Op de markt staat een podium voor muziekoptredens en is er een festivaldorp met artistieke, culinaire en zelfs vliegende interventies. Op de binnenkoeren van de lakenhallen zijn er ook muziekoptredens, kunnen de kinderen hun hartje ophalen en valt er heel wat te ontdekken voor klein groot, net zoals in de kathedraal waar de sacrakapel uitzonderlijk te bezoeken is. Wandelconcerten en gidsbeurten nemen je mee door de stad en op de vestingen. Ook honger en dorst hoef je niet te vrezen dankzij het festivalcafé op de markt. Al dit moois is gratis te zien op zondag 12 mei tussen 13.30 en 20.30 uur. Meer op www.ieper.be/mozaiek.

Tielt: Late Night Shopping

In het Tieltse centrum vindt op vrijdag 10 mei de derde editie van het Late Night Shopping-evenement plaats. Dertig winkels blijven die dag open tot 21 uur en alle deelnemers zorgen tussen 18 en 21 uur voor een extraatje voor hun klanten. Dat kan een hapje of een drankje zijn, maar even goed een geschenkje. Net als vorig jaar wordt opnieuw met een stempelkaart gewerkt. Wie meerdere winkels aandoet en een volle stempelkaart inlevert bij het pop-upkraampje op de Markt mag rekenen op een extra presentje. Meer op www.tielt.be.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lieven Mottet

    Zaterdag is er ook een gratis festival te Marke. MARKÉ Allen welkom.

Lees meer