Directeur Stefaan Veracx in het kikkerklasje, waar kinderen zich fysiek kunnen afreageren.
Henk Deleu Directeur Stefaan Veracx in het kikkerklasje, waar kinderen zich fysiek kunnen afreageren.

Het Vlot neemt ook deel aan Rode Neuzen Dag: “Het initiatief moet vooral van de kinderen komen”

In Vlaanderen hebben al 1.126 scholen zich aangemeld voor de Rode Neuzen Dag. De school voor buitengewoon onderwijs Het Vlot in Ieper neemt net als vorig jaar ook deel. “Het initiatief moet bij ons vooral van de kinderen komen.”

Het Vlot is een school voor buitengewoon onderwijs type 2 en type 9 in de Sint-Elisabethstraat in Ieper. Type 2 richt zich tot kinderen met een matig of ernstige mentale beperking, terwijl type 9 voor kinderen met autisme is bedoeld. “We hebben vorig jaar deelgenomen aan Rode Neuzen Dag en ook dit jaar doen we weer mee”, zegt directeur Stefaan Veracx. “Het is niet de bedoeling dat we met onze deelname het grote geld inzamelen, maar wel dat het initiatief vanuit de kinderen komt. Iemand kwam de vorig keer met het idee om op foto’s een rode neus te plakken en die op sleutelhangers te plaatsen.” 

Die werden verkocht in winkels in de buurt. De opbrengst wil de school gebruiken om de zogenaamde kikkerklas van een mezzanine voorzien. “De kikkerklas is een ruimte waar kinderen zich fysiek kunnen afreageren. Waarvoor we dit jaar willen actie voeren, weten we nog niet. Laten we eerst wat vakantie nemen”, besluit de directeur. De vierde editie van Rode Neuzen Dag vindt plaats op 29 november. Meer info op rodeneuzendag.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer