3 Applaus van het Iepers kinderorkest op de binnenkoer .
Henk Deleu Applaus van het Iepers kinderorkest op de binnenkoer .
3 Het Flowerpowerdorp kan rekenen op de jeugd.
Henk Deleu Het Flowerpowerdorp kan rekenen op de jeugd.
3 Cultuurfestival Mozaïek op de Grote Markt.
Henk Deleu Cultuurfestival Mozaïek op de Grote Markt.

Iepers cultuuraanbod kan op heel wat geïnteresseerden rekenen

In de Ieperse binnenstad vond zondag de vierde editie van Mozaïek plaats, het festival dat het cultuuraanbod van de Kattenstad toont aan het publiek.

Dat zondag de zon af en toe even achter de wolken verdween, hield de liefhebber niet tegen om een kijkje te komen nemen naar het Ieperse cultuuraanbod. Mensen konden er proeven van onder meer zang en muziek, poëzie, toneel, dans, beeldende kunst, film, fotografie, erfgoed, installaties en (kinder)animatie. Op de binnenkoer van de Lakenhalle was onder meer het Ieperse kinderorkest te zien en te beluisteren. “Met Mozaïek wil de Ieperse cultuurraad aan alle Ieperlingen tonen hoe rijk de lokale Ieperse cultuursector wel is. We doen dat niet met duffe standjes, maar met een echt festival.” Het thema van deze editie was de sixties en dat was ook te zien aan de kinderen die zich bloemetjes in het haar lieten steken in het flowerpowerdorp. Op de Grote Markt stond een podium opgesteld en was er een festivaldorp. In de kathedraal konden mensen de sacrakapel bezoeken en was er een gidsbeurt. Ook op de 20-jaar oude vestingroute werd met een gids afgewandeld. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer