3 Adjunct-directeur Steven Beddeleem.
Henk Deleu Adjunct-directeur Steven Beddeleem.

Immaculata in Ieper: “Niet alleen geld inzamelen voor Rode Neuzen Dag, ook sensibiliseren”

In Vlaanderen hebben al 1.126 scholen zich aangemeld voor de Rode Neuzen Dag. Ook het Immaculata in Ieper draagt zijn steentje bij. 

“Het is bij ons traditie geworden om deel te nemen aan de Rode Neuzen Dag”, zegt adjunct-directeur Steven Beddeleem van Immaculata in Ieper. De school zet niet alleen acties op om geld in te zamelen, maar ook om te sensibiliseren. “Vorig jaar werd in elke klas wat tijd gemaakt om het taboe rond psychisch welbevinden te doorbreken. Leerlingen konden een boodschap op een kerstbal schrijven en die in de kerstboom hangen. Het is belangrijk dat jongeren die zich soms niet goed voelen, weten dat ze niet alleen staan en dat ze hulp kunnen krijgen. Ze kunnen aankloppen bij de leerlingenbegeleiding of bij het Centrum Algemeen Welzijn. Wat we dit jaar zullen organiseren, weten we nog niet. Leerlingen van het zesde jaar Gezondsheids- en Welzijnswetenschappen buigen zich over de Rode Neuzenprojecten. Ze hebben onder andere psychologie in hun lessenpakket en zijn daarvoor het best geplaatst”, zegt de adjunct-directeur. 

Immaculata mag zich trouwens een Rode Neuzen School noemen, wat wil zeggen dat er op school een coach is die rond mentaal welzijn werkt. De vierde editie van Rode Neuzen Dag vindt plaats op 29 november. Meer info op rodeneuzendag.be.

3 Vorig jaar kregen leerlingen ruimte om over psychisch welzijn te praten.
Immaculata Vorig jaar kregen leerlingen ruimte om over psychisch welzijn te praten.
3 Leerlingen konden een boodschap aan een kerstbal hangen in de kerstboom.
Immaculata Leerlingen konden een boodschap aan een kerstbal hangen in de kerstboom.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer