Inbreuken parkeerplaatsen personen met een handicap dalen in Ieper dankzij regelmatige controle’s .
DIRK LAENEN Inbreuken parkeerplaatsen personen met een handicap dalen in Ieper dankzij regelmatige controle’s .

Inbreuken parkeerplaatsen personen met een handicap dalen

De lokale politie Arro Ieper heeft dit jaar 25 mensen een boete gegeven omdat ze  een parkingplaats voor personen met een beperking gebruiken, terwijl ze dat niet mochten. “We stellen vast dat het aantal inbreuken, mede door systematische controles over de jaren heen, dalend is”, zegt burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper). 

Op de laatste Ieperse gemeenteraad merkte raadslid Nancy Six (Vlaams Belang) op dat een centrumbewoner bij haar was komen klagen. “Hij maakte er ons attent dat er ‘op regelmatige basis’ automobilisten zonder speciale parkeerkaart voor personen met een handicap de plaats innemen van zij die daar wel de nodige kaart voor hebben”, zegt Nancy Six. “Zelf zijn we twee namiddagen op zoektocht geweest en konden we dezelfde vaststellingen doen.” Vlaams Belang Ieper vraagt dat er verscherpte controle gebeurt. “Aan dit gemakzuchtig en egoïstisch gedrag moet een einde worden gemaakt.”

Burgemeester Emmily Talpe zegt dat het voor zich spreekt dat zoiets onaanvaardbaar en laakbaar is. “Het is aan de politie om deze inbreuken vast te stellen”, aldus de burgemeester. “De politie gaf mij mee dat er regelmatig controles worden uitgevoerd, ook op parkings van warenhuizen, het Jan Yperman Ziekenhuis en de parkings van AC Auris.” De politie stelt vast dat het aantal inbreuken, mede door de regelmatige controles, over de jaren heen dalend is.” In 2016 werden er nog 142 vastgesteld, in 2017 waren er dat 87 en vorig jaar 72. Dit jaar verbaliseerde de politie al 25 overtreders. “Jammer genoeg kunnen we niet 100 procent sluitend handhaven, maar uw melding van mogelijke verhoogde misbruiken werd gesignaleerd en zal worden meegenomen op het terrein”, kreeg Nancy Six nog van de burgemeester te horen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer